УКРІНФОРМ: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (17 - 23 травня 2024 року)

УКРІНФОРМ: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (17 - 23 травня 2024 року)

Укрінформ
Вітаємо! Щовівторка ви маєте можливість отримувати звіт про роботу Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ".

Серед актуальних тем, що висвітлював Укрінформ з 17 по 23 травня - забезпечення українських воїнів західною зброєю, підсумки “Рамштайну-22” та підготовку до Саміту миру.

Повномасштабне російське вторгнення зробило неможливим проведення в Україні президентських виборів, що мали відбутися у 2024 році. Тому інформаційна кампанія з дискредитації української влади шляхом звинувачень у “нелегітимності” та “узурпації” було лише питанням часу. Наприкінці лютого комітет з питань розвідки при президентові України попередив про операцію спецслужб РФ “Майдан-3”», метою якої є розкол українського суспільства та послаблення зовнішньополітичної підтримки України. Як і навіщо Кремль намагається поставити під сумнів легітимність Зеленського - у публікації на сайті Укрінформу.

Традиційно високою увагою читачів агенції користується тема щодо мобілізації в Україні. 18 травня, набув чинності відповідний закон. Серед змін, які були запущені, є і вимога оновлення облікових даних для військовозобов’язаних та створення електронного кабінету. Саме тому, відповідно до норм закону, напередодні, 17 травня, було запущено  застосунок “Резерв+”. Він дає змогу військовозобов'язаним оновити свої облікові дані. Перші дні роботи застосунку “Резерв+” виявили - українці не боягузи.

Невдовзі Україна нарешті почне отримувати від партнерів основну масу озброєння, яке Київ називав пріоритетним упродовж останніх зустрічей у форматі “Рамштайн”. Йдеться про першу партію боєприпасів різних калібрів (180 тисяч) у межах чеської ініціативи, які будуть поставлені в червні.  Крім того, очікуються додаткові артилерійські системи, ППО HIMARS, Patriot, IRIS-T, SAMP/T і ракети до них, бронетехніка, далекобійні засоби. Втім, наскільки ця допомога в цілому здатна змінити ситуацію на фронті на нашу користь, чи існують реальні перспективи для того, що в ЗСУ відкриється “вікно можливостей” для переходу від оборони до наступу, Укрінформ розпитав у військових експертів.

В усіх сучасних війнах зв’язка «піхота-артилерія» відіграє одну з ключових ролей. Піхота утримує територію, але без належної артилерійської (а також танкової та авіаційної) підтримки вона зазнає важких втрат і з часом може втрачати території. Ціною надзусиль солдати та офіцери ЗСУ, Національної гвардії, Поліції, Прикордонних військ та СБУ обороняють свою державу, суверенну територію та громадян від російської окупації. Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки пояснює, яку роль відіграє належне і вчасне забезпечення українських воїнів західною зброєю і боєприпасами, а також чому зусиль, які наразі докладаються нашими партнерами, вже недостатньо для якісних змін на полі бою.

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

У рекреаційній зоні Київщини з початку квітня сапери перевіряють 5 гектарів території щодо можливих вибухонебезпечних предметів. У репортажі на сайті Укрінформу про те, як сапери готують ділянку для будівництва лікарні та як працює інноваційна протимінна машина GCS-200, яка першою виїжджає на гіпотетично небезпечну територію і здатна безпечно «розбити» міни. 

Морський піхотинець Олександр Бондаренко захищав Маріуполь і пройшов російський полон 23 травня – День морської піхоти України. Кореспондент Укрінформу поспілкувався з Олександром про оборону Маріуполя, про те, як йому вдалося вийти живим із табору для військовополонених в Оленівці.

Протягом травня в інформаційному полі України та світу заяв про припинення війни значно побільшало. Про що говорять ці “танці” довкола переговорного процесу напередодні Саміту миру, це реальний процес чи інфошум Укрінформ з’ясовував у експертів.

20 травня у віртуальному форматі пройшло чергове – двадцять друге – засідання Контактної групи з питань оборони України за участю представників понад 50 країн світу. Російсько-українська війна переходить на новий етап - союзники дискутували про зняття табу бити по Росії. Традиційно за його підсумками українців найбільше цікавить, яку ж зброю отримає наша держава. Тож наскільки високі шанси на те, що нарешті зміниться позиція/підхід партнерів щодо використання наданої нам зброї - у матеріалі журналіста Укрінформу.

Як на загибель президента Ірану зреагував світ, що пишуть ЗМІ та які міркування в експертів, зокрема щодо того, чи зміниться щось у відносинах Тегерана і Москви та наскільки вплине на війну, передусім, в Україні – в огляді Укрінформу.

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

В аналітичному матеріалі власного кореспондента у Китаї - про візит путіна до Піднебесної. Чи справді між двома країнами є ідилія? Остання поїздка господаря Кремля до Китаю свідчить, що його дружба з Росією широка, але має свої межі.

У період з 17 по 23 травня на україномовній версії сайту “Укрінформу” опубліковано 1 637 новин, 37 публікацій, 4 інтерв’ю та 13 матеріалів у рубриці “Експертиза”. 

ТОП-5 матеріалів з найкращими переглядами:

Серед матеріалів до стратегічних наративів, що опубліковано на сайті 

Укрінформу, зокрема:

Глави МЗС Веймарського трикутника обговорять війну в Україні і майбутній саміт НАТО

У турецькому Ескішехірі відбулися заходи до 80-річчя депортації кримських татар

США принципово хочуть, щоб Україна перемогла у війні - Держдеп

Нідерланди з партнерами закуплять військове обладнання для України на €175 мільйонів

У Нью-Йорку відзначили 150-річчя Наукового товариства імені Шевченка

Україна не використовувала ядерні матеріали не за призначенням - розслідування МАГАТЕ

Литва передала Україні боєприпаси, протидрони та БПЛА

Обмежене «партнерство без меж»: із чим Путін поїхав із Китаю

Берлін долучає свої дипломатичні зв'язки для забезпечення широкого представництва на Саміті миру

Більшість країн і керівництво РЄ хочуть запуску спецтрибуналу за злочини РФ - міністр Британії з питань Європи

З 17 по 23 травня на сайті Укрінформу опубліковано ексклюзивні інтерв’ю:

  • Наталія Галібаренко, керівниця Місії України при НАТО: Членство України в НАТО має визначатися спільними інтересами, а не політичною кон’юнктурою. Про те, як оцінюють поточну ситуацію в Україні партнери по Альянсу, якими є їхні мотиви в підтримці нашої країни, чим можуть обернутися для нас майбутні рішення Вашингтонського саміту.

  • Маркус Сміт, британець, який рекрутувався до ЗСУ: Пишаюсь, що можу захищати вас, гайз! Маркус Сміт – 32-річний англієць, який вирішив доєднатися до ЗСУ та воювати проти путінської армії. Він пішки дістався прикордонного містечка Чопа. Ішов із Будапешта, куди долетів літаком із Англії. Маркус хоче служити в Іноземному легіоні ЗСУ бойовим медиком. Чоловік планує воювати, доки Україна не здобуде перемогу.

Показники щодо загальної відвідуваності україномовної та іншомовної версій сайту за звітний період — понад 1,3 млн, переглядів — понад 2,9 млн, кількість взаємодій із сайтом — понад 7,3 млн.

На Єдиній подієвій стрічці за тиждень випущено 1 695 новин. Редакція оперативної інформації випустила 430 новин (14 з них - ексклюзиви), економічна редакція — 99 (з них 7 - ексклюзиви), регіональна — 371 новину. Повідомлень іноземними мовами за тиждень — 906 (у середньому щодоби - 129 новин). Загалом, журналісти закордонної редакції випустили 259 новин, 4 публікації, 13 відео та 181 фото.  

Загальні показники щодо кількості підписників у соціальних мережах, де представлено агенцію — 528 255, охоплення — понад 8,99 млн.

Фотокореспонденти “Укрінформу” з 17 по 23 травня зробили 108 фоторепортаж, загалом опубліковано - 2 055 фотографій.  

Кількість підписників YouTube-канал UkriformTV за 7 днів зросла на 2 тис. Станом на 24 травня їх - понад 880 тис. Переглядів відео на YouTube-каналі – 1,9 млн. Це, у середньому, - понад 270 тисяч щодоби. 

ТОП-3 матеріали Укрінформу за переглядами:

В ефірі програми “Самохвалов запитує” була голова правління Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник. Говорили про Крим та інші окуповані території України, про свавілля росіян на наших землях, як окупанти фабрикують кримінальні справи проти українців, як шукають “шпигунів” та вчиняють кіднепінг заради грошей

Текстова версія - на сайті Укрінформу.

Шановні читачі, ми удосконалили безоплатну розсилку ексклюзивних матеріалів Укрінформу по п'ятницях. 

За цим посиланням тепер дізнайтесь швидко про інформаційні ТОП-тренди країни.

Підписуйтесь на розсилку про Укрінформ:

  • вівторок - звіт агентства за тиждень;

  • п'ятниця - наші ексклюзиви.

Більше інформації - у менеджерки з комунікацій Укрінформу Наталії Максименко 0673348619, pr@ukrinform.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-