У Бабиному Яру презентують виставку «Вкрадене дитинство»

У Бабиному Яру презентують виставку «Вкрадене дитинство»

Укрінформ
До Міжнародного дня захисту дітей в Національному історико-культурному заповіднику «Бабин Яр» відбудеться відкриття виставки «Вкрадене дитинство».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

"1 червня о 13:00 розпочне роботу виставка «Вкрадене дитинство», що організована Національним історико-меморіальним заповідником «Бабин Яр» за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики та Посольства Німеччини в Україні. Експозиція представить документи, фото та речі з архіву Левітаса. Вони розповідають історію двох маленьких єврейських дівчат, яких вбили в Бабиному Яру 82 роки тому. Ця історія доповнюється художніми рефлексіями сучасних українських митців на тему примусової депортації українських дітей останніх двох років − відео-артом Михайла Алексеєнка та скульптурами Юлії Беляєвої", - йдеться у повідомленні.

У межах виставки відбудуться дискусії, які мають привернути увагу суспільства до роботи із повернення депортованих українських дітей як фізично, так і до подолання наслідків руйнації росіянами української ідентичності у дітей, які були депортовані або перебували на тимчасово окупованих територіях.

Читайте також: Україна працює над поверненням іще однієї групи депортованих дітей - Лубінець

Як зазначається, перша дискусія на тему «Викрадені діти. Як повернути?» відбудеться 1 червня о 10:00. До участі в дискусії запрошені: посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ Антон Кориневич, очільниця Департаменту захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству Офісу Генерального прокурора Юлія Усенко, автори фільмів-розслідувань про викрадення українських дітей.

Проєкт відкриється у виставковому центр «Жива пам’ять».

Міжнародний день захисту дітей відзначають 1 червня.

Як повідомляв Укрінформ, російська влада готується активізувати незаконну депортацію українських дітей протягом літа, що ще більше посилить російську кампанію геноциду в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-