У застосунку «Резерв+» оновили дані майже 1,4 мільйона осіб, із них - 190 тисяч жінок

У застосунку «Резерв+» оновили дані майже 1,4 мільйона осіб, із них - 190 тисяч жінок

Укрінформ
Застосунок «Резерв+» оновили майже 1,4 млн українців, зокрема 190 тисяч жінок.

Про це в ефірі марафону «Єдині новини» повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дані на сьогоднішній ранок наступні. Оновили «Резерв+» 1 мільйон 371 тисяча українців - військовозобов'язаних, призовників і резервістів. Серед людей, які мешкають за кордоном, понад 18 тисяч оновили свої дані. Якщо говорити про жінок, то це близько 190 тисяч осіб», - сказав він.

Лазуткін додав, що серед осіб, які навели дані, 164 тисячі – заброньовані, понад 153 тисячі – призовники, понад 90 тисяч – мають відстрочку.

Читайте також: Завдяки «Резерву+» з безпідставного «розшуку» зняли 710 тисяч громадян - Міноборони

«Можемо спостерігати дійсно доволі високу активність людей, які застосунком «Резерв+» вже скористалися. Завантажень там ще більше, можливо, люди очікують і пізніше трошки оновлять дані», - зауважив він.

Речник нагадав, що особисто до ТЦК мають звернутися особи, у яких у застосунку з'явився статус «у розшуку», є порушення правил військового обліку. Також, за його словами, норма розповсюджується і на юнаків - громадян України, які досягли 17-ти років за кордоном: стати на військовий облік можна лише, приїхавши до ТЦК.

Як повідомляв Укрінформ, електронний кабінет, в якому чоловіки призовного віку можуть оновити дані, запрацював з 18 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-