Прикордонники пояснили, чому чоловікам із так званим подвійним громадянством заборонений виїзд

Прикордонники пояснили, чому чоловікам із так званим подвійним громадянством заборонений виїзд

Укрінформ
Україна не визнає подвійного громадянства, тому для неї всі її громадяни залишаються її громадянами зі своїми обов'язками.

Таке пояснення дав речник ДПСУ Андрій Демченко, коментуючи Укрінформу ситуацію з деякими змінами щодо виїзду за кордон.

"Формулювання, що шириться на різних ресурсах, про те, що українців з подвійним громадянством тепер не випускатимуть із країни, м'яко кажучи, не коректне. Вкотре можу зазначити, що в Україні заборонено подвійне громадянство", - сказав він.

Демченко зауважив, що такі норми діяли й раніше. Крім того, на кордоні прикордонники неодноразово виявляли українців, які на паспортному контролі видавали себе за іноземців.

Такі громадяни завжди притягуються до визначеної законодавством відповідальності, пояснив речник ДПСУ. "Водночас не варто плутати з громадянами України, які постійно проживають за межами України і які мали у своїх документах відповідні відмітки про оформлення виїзду за кордон на постійне місце проживання та відмітки (штамп) про взяття на постійний консульський облік у закордонній дипломатичній установі України", – додав Демченко.

Читайте також: Прикордонники посилюють контроль берегової лінії Тиси та гірських маршрутів

За його словами, раніше українські чоловіки з 18 до 60-ти років на час воєнного стану також могли виїздити за межі України, маючи такі відмітки. Однак зі зміною норм законодавства тепер така можливість для них обмежена.

Як повідомлялося, з 1 червня був скасований виняток щодо "проживання за кордоном", який раніше дозволяв певним категоріям українських чоловіків у віці від 18 до 60 років виїжджати з кордон.

Фото: Руслан Запаранюк 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-