До коаліції з повернення українських дітей входить вже 37 країн - Зеленська

До коаліції з повернення українських дітей входить вже 37 країн - Зеленська

Фото, відео
Укрінформ
До коаліції з повернення українських дітей входить вже 37 країн, днями до неї приєдналася Аргентина.

Як передає Укрінформ, про це перша леді Олена Зеленська розповіла в інтерв’ю журналістам з Аргентини, Бразилії, Колумбії, Мексики, Перу, Сальвадору та Чилі, повідомляє пресслужба Офісу Президента. 

Дружина Президента наголосила, що Росія продовжує приховувати дані та місце перебування українських дітей. Доступу до них не мають ані українські органи влади, ані міжнародні організації.

«Протиставити російському свавіллю щодо беззахисних дітей можемо тільки спільні зусилля всіх вільних країн. Обнадіює, що Міжнародна коаліція за повернення українських дітей постійно зростає. Важливо, щоб усі країни світу якнайшвидше зрозуміли: права та захист українських дітей – це про права й захист їхніх дітей також», – зауважила Зеленська. 

Вона додала, що зараз до коаліції входять уже 37 країн. Днями до неї приєдналася Аргентина.

Під час інтерв’ю перша леді також розповіла про роботу з упровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» та діяльність Фундації Олени Зеленської. 

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня 2023 року судді Міжнародного кримінального суду (МКС) видали ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна та дитячого омбудсмена РФ Марії Львової-Бєлової, яких підозрюють у воєнних злочинах у вигляді незаконних депортації та переміщення населення, зокрема дітей, з окупованої території України, щонайменше з 24 лютого 2022 року.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-