Забезпечення жінок формою: Нацгвардія і ГО «Смілива Україна» уклали меморандум

Забезпечення жінок формою: Нацгвардія і ГО «Смілива Україна» уклали меморандум

Фото
Укрінформ
Національна гвардія України та громадська організація «Смілива Україна» підписали меморандум для покращення речового забезпечення військовослужбовиць та їхньої психологічної реабілітації.

Про це повідомляє Національна гвардія України у Фейсбуці, передає Укрніформ.

У межах співпраці представники ГО «Смілива Україна» висловили наміри надавати допомогу НГУ в майні для забезпечення рівності прав військовослужбовців та військовослужбовиць, а також вживати заходів, спрямованих на здійснення соціальної адаптації та психологічної реабілітації військовослужбовиць.

Крім того, підписання меморандуму сприятиме залученню додаткових джерел надходження майна для забезпечення НГУ, ідеться в повідомленні.

«Ми підтверджуємо наші наміри співпраці з вами, в тому числі у напрямку поширення гендерної рівності. Наші дівчата, безпосередньо на лінії зіткнення у складі бригад та підрозділів, виконують важливі завдання, працюючи за різними спеціальностями – бойові медикині, зв’язківці, пресофіцерки тощо. Також не менш важливу роль відіграють психологи, серед яких значна кількість жінок-військовослужбовиць, які достойно виконують завдання, підтримуючи моральний дух наших хлопців і дівчат. Вони повертають наших воїнів у стрій після поранень та відновлюють їх після виконання складних завдань на лінії бойового зіткнення», – наголосив т.в.о. заступника командувача Нацгвардії по роботі з особовим складом полковник Валентин Острижний.

У свою чергу, народний депутат Ірина Никорак заявила, що «у фокусі наших інтересів – гендерно орієнтований підхід у секторі безпеки і оборони. Також ми продовжуємо формувати та змінювати парадигму в українському суспільстві. Вже зараз відсоток жінок у війську – на рівні з країнами членами НАТО. Українські жінки у секторі безпеки та оборони – це насправді мотивовані військовослужбовиці, які незважаючи ні на що, доєдналися до війська і готові йти до кінця».

Читайте також: Для комфорту захисниць: ДОТ уклав договори на закупівлю жіночої військової форми на ₴130 мільйонів

Сторони обговорили потребу в навчанні військових психологів супервізорів щодо роботи з травмою та кризи консультування.

Як повідомляв Укрінформ, радниця з гендерних питань командувача Сухопутних військ Збройних сил України Оксана Григор'єва під час панельної дискусії у Медіацентрі Україна- Укрінформ заявила, щожінки сьогодні можуть навчатися і служити в усіх родах військ ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-