Україна, ЄС та Литва запускають проєкт для українців за кордоном

Україна, ЄС та Литва запускають проєкт для українців за кордоном

Укрінформ
Українські фахівці, які зараз проживають за кордоном, зможуть повернутися і працювати в проєктних командах при українських державних органах.

Це передбачено пілотним проєктом Create Ukraine, який було презентовано під час Міжнародної конференції з відновлення України (URC2024), повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Міністерства економіки

Зазначається, що у Берліні відбулося підписання відповідного меморандуму між Міністерством економіки, Благодійним фондом Київської школи економіки KSE Foundation та литовською організацією Central Project Management Agency.

Фото: Мінекономіки

У межах проєкту українці, які зараз проживають за кордоном, зможуть повернутися і працювати в проєктних командах при українських державних органах. Гонорар учасників та інші витрати, зокрема логістика повернення в Україну, покриваються коштом проєкту.

«Нині, за різними підрахунками, у різних країнах світу перебувають до 6,5 млн вимушених мігрантів з України. Ключове, що я хочу сказати українцям за кордоном: в Україні вас чекають, ви тут потрібні. Ваш досвід, навички, які ви здобули в інших країнах, цінні для нашого майбутнього. Саме тому ми заохочуємо подаватися на програму Create Ukraine», - розповіла перша віцепрем’єр-міністерка - міністерка економіки України Юлія Свириденко.

У KSE Foundation нагадали, що вже багато років надають можливості розвитку талановитим українцям через власні ініціативи.

«Ваші знання важливі для розвитку країни, і Create Ukraine створює умови для імплементації їх безпосередньо в реформуванні держави. Це унікальний шанс зробити реальний внесок в економічні трансформації в умовах війни», – звернулася до молоді директорка KSE Foundation Світлана Денисенко.

Читайте також: Зеленський - українцям за кордоном: Нам потрібні робочі руки

Проєкт Create Ukraine змодельований за прикладом програми Create Lithuania, яка реалізується в Литві з 2012 року. Участь у програмі беруть фахівці литовського походження з досвідом, набутим на міжнародному рівні. Протягом року учасники програми працюють у публічному секторі в таких сферах, як диджиталізація, електронне урядування, підвищення конкурентоспроможності, бізнес-середовище та вдосконалення державного управління.

Пілотний проєкт розроблено в межах III фази програми EU4Youth, що фінансується Європейським Союзом та Міністерством закордонних справ Литовської Республіки.

Подати заявку на участь у Create Ukraine можна за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в Берліні за участі Президента України Володимира Зеленського та канцлера ФРН Олафа Шольца відбувається Конференція з відновлення України (Ukraine Recovery Conference).

Участь у дводенному заході беруть понад 2 тис. політиків, дипломатів, представників бізнесу, муніципалітетів, громадянського суспільства з різних країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-