Кулеба - про повернення українців: Треба знайти правильні слова й інструменти, а не «дотискати»

Кулеба - про повернення українців: Треба знайти правильні слова й інструменти, а не «дотискати»

Укрінформ
У питанні заохочення українців повертатися з-за кордону на Батьківщину не можна «дотискати», а треба знаходити правильні інструменти і взаємодію.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав на пресконференції з першою леді України Оленою Зеленською щодо 4-го Саміту перших леді та джентльменів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Треба знайти правильні слова, правильні інструменти і правильну взаємодію. Тут (у питанні повернення українців, – ред.) не можна дотискати», - зазначив Кулеба.

За його словами, спілкування з урядами країн, в яких зараз перебуває найбільше українців, свідчить, що, з одного боку, вони задоволені тим, що наші громадяни у них живуть, працюють і адаптуються в їхніх суспільствах, а з другого, вони хочуть нам допомогти повернути їх.

«Вони (уряди країн перебування українців, – ред.) самі знаходяться в дуже вузькому просторі для маневру, тому що ти не можеш робити це примусово. І так само й для нас», - зауважив очільник МЗС.

Він зазначив, що серед загальної кількості українців за кордоном є люди, які не мають куди повертатися, або не мають змоги це зробити через хвороби, необхідність догляду за близькими та інші подібні гострі гуманітарні питання.

Читайте також: Зеленський - українцям за кордоном: Нам потрібні робочі руки

«Я думаю, якщо цю групу відставити вбік, для решти українців, які зараз за кордоном, ми всі присутні в цій залі, ті, хто сьогодні складає сесію в університетах, ходять на роботу в полях, на заводах, у бізнесі, наочний доказ того, що в Україні можна жити, розвиватися і ростити дітей», - вважає міністр.

Як повідомляв Укрінформ, темою четвертого Саміту перших леді та джентльменів, який відбудеться у Києві у вересні, буде "Безпека дітей".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-