Шмигаль: Україна суттєво просунулася в питаннях формування політик безбар'єрності

Шмигаль: Україна суттєво просунулася в питаннях формування політик безбар'єрності

Фото
Укрінформ
Під час реалізації проєктів з відбудови в Україні застосовуються оновлені будівельні норми, спрямовані на створення безбар’єрного середовища для українців.

Як передає Укрінформ із посиланням на Телеграм Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, про це йшлося під час наради з питань безбар'єрності за участі першої леді України Олени Зеленської.

"Україна продовжує послідовний курс на створення безбар’єрного середовища для всіх громадян. За останні кілька років ми суттєво просунулися в питаннях формування політик, які стосуються безбар’єрності та інклюзивності", - зазначив Шмигаль.

За словами Шмигаля, уряд оновив будівельні норми, які вже застосовуються під час реалізації проєктів відновлення, затвердив план заходів щодо реформування медико-соціальної експертизи, запровадив Міжнародну класифікацію функціонування, обмежень життєдіяльності та здоров’я.

Глава уряду зауважив, що в Україні також впроваджуються сучасні стандарти доступності в цифрових послугах, компенсації бізнесу за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю, діють послуги з навчання та перекваліфікації.

Читайте також: Безбар’єрність вважають новою цінністю суспільства 83% українців

"Ветеранський бізнес має більше можливостей для свого розвитку. Йде робота над комплексною системою реабілітації для різних груп населення. Змінюються також підходи до облаштування укриттів, аби вони були доступні для всіх", - сказав він.

Шмигаль додав, що важливо продовжувати активну роботу у формуванні політик, реалізації нових проєктів та доступної комунікації про них. Він зауважив, що "дав завдання міністерствам активніше працювати в цьому напрямку з регіонами й місцевою владою".

Як повідомляв Укрінформ, у 2020 році Президент Володимир Зеленський підписав Указ "Про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні", завдяки чому надалі ухвалили Національну стратегію безбар'єрності, План заходів із подолання бар’єрів, а також з’явилася Рада безбар’єрності при Кабінеті міністрів.

На базі запропонованого першою леді бачення безбар’єрного суспільства великі компанії-працедавці об’єднались у спільноту «Бізнес без бар’єрів»; із громадськими організаціями було розроблено електронний «Довідник безбар’єрності» – перший посібник із коректного спілкування. Реалізовано також кілька інфраструктурних проєктів, щоб безбар’єрними ставали простори в громадах і культурних закладах.

Фото: Денис Шмигаль, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-