У Києві дідусь «подарував» квартиру на Печерську родичам податківця, а його дружині - ₴5 мільйонів

У Києві дідусь «подарував» квартиру на Печерську родичам податківця, а його дружині - ₴5 мільйонів

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки незаконного збагачення на суму понад 20 млн грн у декларації колишнього начальника Управління внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Київській області.

Про це повідомляє пресслужба відомства у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення на суму понад 20 млн грн, а також декларування недостовірних відомостей на понад 5 млн грн у податківця з Києва. Ці факти встановлені за результатами повної перевірки декларації за 2021 рік, поданої колишнім начальником Управління внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Київській області, який наразі працює заступником начальника управління Головного управління ДПС у м. Києві", - йдеться в повідомленні.

У НАЗК уточнюють, що посадовець у своїй декларації вказав, що разом з дружиною у звітному періоді користувався квартирою та двома паркомісцями у Печерському районі м. Києва, вартість яких йому не відома.

"Перевіркою встановлено, що ці об’єкти у 2021 році були набуті тестем і тещею посадовця за понад 16 млн грн, тоді як їхній сукупний дохід із підтверджених джерел з 1998 року становив трохи більше ніж 1,7 млн грн. Договори від імені тещі укладала дружина посадовця на підставі довіреності", - інформують у відомстві.

Читайте також: У НАЗК створили підрозділ для моніторингу способу життя спецслужбовців

Зазначається, що під час повної перевірки посадовець пояснив, що квартира та машиномісця куплені тестем і тещею за кошти, подаровані 88-річним дідусем. Йдеться про понад 20 млн грн. Крім того, згаданий дідусь нібито подарував дружині посадовця ще й 5 млн грн, які були у декларації готівкою у 175 тис. дол. США.

"Джерелами походження понад 25 млн грн дідусь назвав заощадження від доходів, отриманих у вигляді заробітної плати, продажу нерухомого і рухомого майна, колекції старовинних монет, ікон та дорогоцінних металів. При цьому жодних документів, які би підтверджували факт продажу майна та отримання доходів, він не надав", - зауважують у НАЗК.

За результатами перевірки відомство склало обґрунтовані висновки за ст. 368-5 (незаконне збагачення) та ч. 1 ст. 366-2 ККУ (внесення завідомо недостовірних відомостей до декларації) та скерувало їх до Державного бюро розслідувань.

Як повідомляв Укрінформ, працівники Державного бюро розслідувань і Національної поліції України викрили посадовця квартирно-експлуатаційного відділу і директора приватного підприємства, які на ремонті військового об'єкта завдали збитків місцевому бюджету на понад 2,2 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-