Україна проводить консультації з ЄС щодо чоловіків, які незаконно виїхали за кордон

Україна проводить консультації з ЄС щодо чоловіків, які незаконно виїхали за кордон

Укрінформ
Україна наразі проводить консультації з Євросоюзом щодо питання чоловіків, які незаконно виїхали за кордон.

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода поінформував міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, відповідаючи на запитання щодо того, що чоловіки, які нелегально виїхали з України і потрапили на територію країн Європи, потрапляють під захист країн ЄС як біженці чи шукачі притулку, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми ведемо консультації з нашими колегами з ЄС (щодо цього питання – ред.). Звичайно, що кожна країна ЄС діє за законами і правилами Єврокомісії. Тому ці переговори будуть тривати і надалі щодо можливого повернення наших громадян, якщо вони нелегально перетнули кордон», – заявив Клименко.

Відповідаючи на запитання щодо одностайної позиції ЄС, яка полягає у тому, що ніхто цих осіб повертати не буде, міністр сказав, що здебільшого ці країни не мають наміру видавати українців, які нелегально перетнули кордон.

Читайте також: Сікорський прокоментував можливе обмеження пільг для військовозобов’язаних українців у Польщі

Як повідомлялося, раніше член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський припускав, що використання механізму екстрадиції для повернення до України чоловіків, які виїхали за кордон за купленими довідками військово-лікарської комісії, є юридично можливим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-