Обов’язки Вербицького тимчасово переклали на інших заступників генпрокурора

Обов’язки Вербицького тимчасово переклали на інших заступників генпрокурора

Укрінформ
Генеральний прокурор переклав обов’язки свого заступника Дмитра Вербицького, відносно якого проводиться службове розслідування, на інших заступників генпрокурора.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

«Наказом Генерального прокурора «Про тимчасове покладення обовʼязків заступника Генерального прокурора» від 21.06.2024 обов'язки Дмитра Вербицького покладено на інших заступників», - йдеться у повідомленні.

У наказі, який розміщений на сайті ОГП у розділі "керівництво", йдеться, що організація роботи з питань управління нагляду за додержанням законів органами Бюро економічної безпеки України покладена на першого заступника генпрокурора Олексія Хоменка.

Організація роботи з питань взаємодії з Національним агентством України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, покладена на заступника генпрокурора Антона Войтенка.

Організація роботи Департаменту кримінальної політики та захисту інвестицій, а також взаємодія з Тренінговим центром прокурорів України визначена за заступником генпрокурора Вікторією Літвіновою.

Курування протидії кримінальним правопорушенням у сфері кібербезпеки здійснюватиме заступник Ігор Мустеца.

19 червня генпрокурор Андрій Костін повідомив, що стосовно його заступника Дмитра Вербицького буде проведено службове розслідування.

Він зауважив, що закон про прокуратуру не передбачає відсторонення прокурора від виконання обовʼязків на етапі службового розслідування.

Читайте також: Клименко поки не планує відсторонювати від посади начальника Нацполіції

У травні журналісти «Схем» з’ясували, що заступник генерального прокурора Дмитро Вербицький живе в елітному котеджному містечку «Коник» у Києві, який його племінник купив за довіреністю від одеського бізнесмена за понад ₴2 мільйони, що у шість разів менше за його ринкову вартість.

Крім того, за даними журналістів, дівчина Вербицького Христина Ільницька у 2024 році стала власницею елітного майна на суму щонайменше ₴52 мільйони.

Генеральний прокурор Андрій Костін 19 червня не з'явився на засідання Верховної Ради, де мав доповісти про ситуацію навколо свого заступника Вербицького.

Фото ілюстративне: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-