Тишлек досі «числиться» в Нацполіції - Клименко

Тишлек досі «числиться» в Нацполіції - Клименко

Укрінформ
Колишній заступник голови Національної поліції Дмитро Тишлек, який був фігурантом журналістського розслідування щодо ймовірних зв'язків із Росією, досі залишається у Нацполіції.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв’ю Радіо Свобода, передає Укрінформ.

«Він числиться в Національній поліції. Він, по-моєму, ад'юнкт чи докторант, не знаю», - сказав Клименко.

За йоо словами, Тишлек сам ухвалював рішення про звільнення з посади заступника голови Нацполіції.

«Він розумів, що ситуація настільки негативна для системи Міністерства внутрішніх справ, для Національної поліції, що він має піти. У нас були розмови з головою Національної поліції, з колективом Національної поліції. Я не можу про все сказати вам, але це було достатньо болісне рішення, та це було справедливо як зі сторони Тишлека, так і зі сторони керівництва Міністерства внутрішніх справ і Національної поліції», - вважає Клименко.

Читайте також: Суд визнав наявність громадянства РФ у колишньої посадовиці Мін’юсту

Говорячи про результати перевірки Тишлека після журналістського розслідування, у якому йшлося про його зв'язки з ростовським кримінальним світом, Клименко зазначив, що «у даному випадку, що стосується зв'язків, то це дружба ще з дитинства і ніякого стосунку до служби в правоохоронній системі, ми це перевіряли, не було».

«Але взаємодія, товариські або дружні стосунки, дійсно, були. І якби, мабуть, був би кримінал, то ми про це знали б. А оскільки це на рівні дружби, то, звичайно, це залишилося поза інформацією, яка в нас була», - додав міністр.

Водночас він заявив на необхідності вживати заходів, щоб у подальшому таких випадків у не було. «Ні з паспортами, ні з можливими зв'язками з криміналітетом», - сказав Клименко.

Читайте також: Клименко поки не планує відсторонювати від посади начальника Нацполіції

Як повідомлялося, у жовтні видання Bihus.Info оприлюднило розслідування стосовно чинного на той час заступника керівника Нацполіції Дмитра Тишлека, у якому йшлося, що правоохоронець користується нерухомістю і автомобілями родини партнера ватажка ростовського кримінального угрупування. Крім того, зазначалося, що дружина Тишлека навіть після початку повномасштабного вторгнення не позбулася російського паспорта.

Тишлек після опублікованого розслідування публічно звернувся із заявою до ДБР, щоб правоохоронці перевірили оприлюднену інформацію.

Усередині грудня минулого року стало відомо, що Тишлек повернувся до виконання своїх обов'язків, оскільки службова перевірка не знайшла підстав для його звільнення.

Водночас згодом Тишлек подав рапорт про звільнення, який був підписаний главою МВС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-