У Варшаві відбулася конференція із серії «Відновлення України» на тему здоров’я і реабілітації

У Варшаві відбулася конференція із серії «Відновлення України» на тему здоров’я і реабілітації

Фото
Укрінформ
У Варшаві відбулася виставка-конференція із серії “Відновлення України” на тему здоров’я і реабілітації “Rebuild Ukraine: Health and rehabilitation”, в якій взяли участь понад сто компаній з різних країн світу.

На ній був розгорнутий український національний павільйон, в якому десятки українських органів місцевого самоврядування, державних компаній та неурядових організацій представляли свої можливості та шукали партнерів для реалізації проєктів у сфері реабілітації та ментального відновлення українців, передає кореспондент Укрінформу.

Мер Тростянця Сумської області Юрій Бова в коментарі агентству підкреслив, що в його місті російські війська знищили в 2022 році лікарню, в 2024 році російська ракета знову її пошкодила. Відтак, відновлюючи зараз лікарню місто ставить собі за мету зробити її сучасним медичним центром, розуміючи потреби реабілітації військових і цивільного населення, які постраждали від російської окупації.

“Метою нашої участі у цьому заході є представлення наших задумів щодо лікарні майбутнього і пошук партнерів для співпраці”, - підкреслив Бова. 

За його словами, на виставці-конференції багато країн, зокрема Чехія, Німеччина, Голландія, представили свої медичні установи та свої пропозиції у сфері реабілітації.

“Наші очікування – нові партнерства, які вже зародилися, партнери готові співпрацювати з нами по різних напрямках, зокрема по освітніх процесах”,- наголосив мер Тростянця. Він зазначив, що вузька спеціалізація цієї виставки-конференції дала можливість знайти конкретні рішення по питаннях реабілітації українців, ментального здоров’я.

У Варшаві відбулася конференція із серії “Відновлення України” на тему здоров’я і реабілітації / Фото: Юрій Банахевич, Укрінформ

Cвоєю чергою представниця Укрзалізниці Катерина Радоха в коментарі агентству зазначила, що в компанії працює 190 тис. працівників, з яких понад 10 тис. служать в українській армії. Відтак, вони повертаються з фронту, і є необхідність підтримувати їх ментально і фізично.

За її словами, соціальна реабілітація працівників Укрзалізниці відбувається у декількох місцях, зокрема у Києві та Харкові. Вона повідомила, що компанія працює за напрямками подальшої реабілітації працівників залізниці, які набули інвалідності на війні; роботи з їхніми сім’ями, зокрема надання психологічної підтримки й допомоги; організації мобільних психологічних бригад, де працюватимуть неврологи, психіатри, психологи. Представниця Укрзалізниці підкреслила, що компанія шукає донорів і партнерів, аби реалізувати свої проєкти.

Читайте також: Основне джерело фінансування проєктів відновлення у громадах - місцеві бюджети

В межах виставки-конференції представлено близько двохсот медичних компаній з різних регіонів Європи та світу. Український павільйон на виставці-конференції представлено 27-ма суб’єктами, зокрема органами місцевого самоврядування, наприклад Ірпеня, Тростянця, Трускавця, різними медичними центрами та шпиталями, державними і недержавними компаніями.

У межах виставки-конференції, яка пройшла 24-25 червня, за підтримки МЗС України спільно з Міністерством охорони здоров’я України було розгорнуто фотовиставку, присвячену збиткам медичній інфраструктурі України від руйнувань внаслідок російської агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-