Литва допоможе Україні у реформуванні військової освіти

Литва допоможе Україні у реформуванні військової освіти

Укрінформ
Литовська Республіка готова надати Україні підтримку в реформуванні системи військової освіти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Про це йшлося на зустрічі першого заступника міністра оборони України генерал-лейтенанта Івана Гаврилюка й заступниці міністра Наталії Калмикової зі стратегічним радником високого рівня від Литовської Республіки генерал-майором у відставці Віталіюсом Вайкшнорасом.

«Ми зацікавлені у вашому баченні щодо змін для підвищення ефективності системи підготовки офіцерських кадрів та навчання військовослужбовців», – зазначив Гаврилюк.

Перший заступник міністра наголосив на важливості реформування системи військової освіти та підготовки з урахуванням досвіду ведення бойових дій. Адже навчання має відповідати реаліям, з якими стикаються військовослужбовці на полі бою.

Водночас Калмикова розповіла про впровадження реформ у сфері залучення, розвитку та утримання людського капіталу в Силах оборони. Вона нагадала про прийняття закону щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку, який включає введення нових систем базової загальновійськової підготовки та базової військової служби.

Зі свого боку Вайкшнорас зазначив, що його країна підтримує Україну на шляху реформ, зокрема в удосконаленні військової освіти. Він також поділився досвідом Литви у проведенні міжнародного незалежного аудиту та розробці плану реформ.

Читайте також: Зеленський і спікерка Сейму Литви обговорили нагальні потреби ЗСУ

Сторони обговорили практичні аспекти співпраці, включаючи аудит та рекомендації щодо системи військової освіти, підготовки, кадрової системи та мотивації військовослужбовців. А також домовилися про посилення співробітництва та подальші спільні програми у сфері військової освіти, підготовки та кадрового менеджменту.

Як повідомляв Укрінформ, у червні Державна рада оборони Литви ухвалила рішення про виділення не менш як 0,25% ВВП країни на оборонну й безпекову підтримку України.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-