Зеленський у День Конституції: Шлях до Європи та свободи - не лише політичний, а й світоглядний

Зеленський у День Конституції: Шлях до Європи та свободи - не лише політичний, а й світоглядний

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що шлях України до Європи не тільки політичний та географічний, а світоглядний, і відбувається на Харківському, Куп’янському, Запорізькому, Сіверському, інших напрямках.

Про це він сказав у своєму зверненні з нагоди Дня Конституції, записаному напередодні у Львові дорогою з Києва у Брюссель, передає Укрінформ.

Зокрема, Зеленський зауважив, що Львів - місто, яке сьогодні одним із перших зустрічає наших міжнародних партнерів та приймало наших людей і евакуаційні потяги з перших днів війни.

«І зараз я тут у час історичного рішення про перемовини щодо вступу України в ЄС. Зараз ми на шляху до Європи. В усіх сенсах цього слова. Вся наша Україна долає непросту дорогу. Коли багато пройдено, але чимало попереду. Коли не можна зупинитись або звернути не туди. Коли мусимо дійти. Коли маємо успішно пройти цей шлях – шлях України до Європи», - сказав Зеленський.

Він підкреслив, що шлях України до Європи розпочався «не вчора, не рік тому, і не у 1991 році».

«Його долали різні покоління, які боролися за самостійну, європейську Україну. Цей шлях виткано з різних доль, різних доріг, різних людей. Цей шлях сповнений випробувань, перешкод, болю, який довелось нам відчути, і волі, яка дає змогу йти – йти вперед. І цей шлях проходить сьогодні кожен із нас», - сказав Президент.

Зеленський наголосив, що рух до Європи та шлях до свободи сьогодні не лише географічний і політичний, а й світоглядний.

Читайте також: Мусимо не забувати про обовязки: Сирський у День Конституції закликав ставати до лав ЗСУ

«Він відбувається на різних напрямках: Харківському, Куп’янському, Запорізькому, Сіверському, напередодні я був на Покровському… Та на інших, багатьох-багатьох напрямках. Цей шлях, він складний, але Україна його здолає. Бо ми проходимо його разом, у кожному куточку України. Яка, безумовно, є європейською державою. І яка неодмінно буде мирною», - сказав Президент.

Сьогодні, 28 червня, в Україні відзначають День Конституції.

Фото: ОПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-