Спецслужба транспорту отримала піротехнічні машини, куплені за програмою ЄС

Спецслужба транспорту отримала піротехнічні машини, куплені за програмою ЄС

Укрінформ
Державна спеціальна служба транспорту України отримала дві піротехнічні машини важкого типу, закуплені за програмою Європейського Союзу з надання допомоги Україні; машини виготовлені українським підприємством «Validus Special Auto».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Україна гостро потребує техніки для розмінування, зокрема піротехнічних автомобілів, якими можна вивозити виявлені боєприпаси. А потім їх утилізувати на полігонах, а не підривати в полях. Ми цінуємо підтримку наших партнерів, а особливо готовність закуповувати техніку, зроблену в Україні. Бо це не лише внесок в розмінування України, але й підтримка національної економіки», – заявив заступник міністра економіки України Ігор Безкаравайний.

Піротехнічна машина важкого типу дасть змогу саперам безпечно транспортувати вибухонебезпечні предмети великого калібру загальною вагою понад 250 кілограмів.

Читайте також: Уряд схвалив Національну стратегію протимінної діяльності

Крім того, з допомогою машини можна розчищати завали, що дозволить вилучати боєприпаси навіть у складних умовах. Такі машини активно використовують у роботі фахівці ДСНС перш за все у прифронтових регіонах.

Як повідомлялось, Європейський Союз виділив на проєкти в гуманітарному розмінуванні в Україні понад 48 мільйонів євро, з яких 27,5 млн євро на закупівлю обладнання. До кінця 2025 року очікується закупівля понад 20 одиниць важкої та легкої техніки, серед яких дві машини для розмінування.

Фото: Мінекономіки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-