Міноборони відсудило майже 180 мільйонів в іноземного постачальника одягу для ЗСУ

Міноборони відсудило майже 180 мільйонів в іноземного постачальника одягу для ЗСУ

Укрінформ
Міжнародний арбітраж ухвалив три рішення, якими присудив стягнути з іноземного постачальника на користь Міністерства оборони України майже 180 млн грн за несвоєчасне та неналежної якості постачання одягу для ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба МОУ.

"Міжнародний арбітраж ухвалив три рішення, якими присудив стягнути з іноземного постачальника на користь Міністерства оборони України кошти на загальну суму 179 789 482,24 гривень (4 423 578,27 доларів США)", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ухвалені рішення стосуються порушень зовнішньоекономічних договорів на постачання речового майна, а саме військового одягу для військовослужбовців ЗСУ.

Читайте також: З початку року Міноборони допустило до експлуатації майже 480 нових зразків озброєння й техніки

Як заявили у Міноборони, згідно з укладеними договорами, міністерство повністю виконало свої зобов'язання, вчасно оплативши вартість товарів, однак іноземний постачальник не виконав свою частину угод, надаючи товар зі значними затримками та неналежної якості.

"У звʼязку з цим оборонне відомство звернулося до міжнародного арбітражу щодо стягнення з постачальника коштів за несвоєчасне постачання та накладення на нього штрафних санкцій", – зазначили в МОУ.

За інформацією МОУ, міжнародний арбітраж ухвалив рішення – задовольнити позови Міністерства оборони України, тож відтепер кошти за непоставлений товар, протерміновані поставки та доставлений, але не прийнятий неякісний товар, підлягають негайному стягненню на користь відомства. Також іноземний постачальник зобов'язаний сплатити відсотки річні Міноборони до моменту фактичної оплати заборгованості.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони виграло суд на суму більш ніж 1,5 млрд грн у справі про "Львівський арсенал".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-