Хто може отримати послугу «муніципальна няня» - роз’яснення Мінсоцполітики

Хто може отримати послугу «муніципальна няня» - роз’яснення Мінсоцполітики

Укрінформ
Кабінет міністрів розширив перелік родин, які зможуть скористатися послугою догляду за дитиною «муніципальна няня».

Відповідне роз’яснення оприлюднено на сторінці Міністерства соціальної політики у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Раніше такою послугою могли скористатися лише батьки, опікуни дитини, яка потребує додаткового догляду, або батьки, опікуни, які є особами з інвалідністю I чи II групи та мають дитину до 3 років. Але в червні Кабінет Міністрів України прийняв зміни і відтепер вік дітей збільшено до 6 років», - йдеться у повідомленні.

Крім того, послугу можуть отримати внутрішньо переміщені особи та родини, які проживають на територіях, де в умовах воєнного стану дошкільні заклади не працюють.

Скористатися послугою «муніципальна няня» зможуть і батьки та опікуни, які доглядають за дитиною до 3 років, якщо один із них є ВПО. А також родини з дитиною до 6 років, яка разом із батьками, опікунами проживає на територіях, де неможливо забезпечити функціонування садочків; якщо один із батьків, опікунів є особою з інвалідністю I чи II групи.

Читайте також: «Муніципальна няня» може стати прототипом сімейних садочків - Жолнович

«Муніципальна няня» надаватиметься і родинам, в яких є дитина до 6 років, що потребує додаткового догляду. Зокрема, це дитина з інвалідністю або хвора на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, або дитина, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації чи паліативної допомоги, якій не встановлено інвалідність.

Орієнтовний середньомісячний розмір відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до 3 років становить 7 100 грн.

Як повідомлялося, 7 червня уряд ухвалив постанову №664 «Деякі питання відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною «муніципальна няня». Вона чинна на час воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення чи скасування.

Фото: freepik.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-