Квартира в Анталії та елітні авто: у Вербицького знайшли необґрунтованих активів на ₴29 мільйонів

Квартира в Анталії та елітні авто: у Вербицького знайшли необґрунтованих активів на ₴29 мільйонів

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення в діях колишнього заступника генерального прокурора України Дмитра Вербицького, що свідчать про незаконне збагачення на майже 29 млн гривень.

Про це інформує пресслужба НАЗК, передає Укрінформ.

"Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) під час моніторингу способу життя виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення в діях колишнього заступника Генерального прокурора України, що свідчать про його незаконне збагачення на майже 29 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, НАЗК встановило, що за дорученням службовця пов’язані з ним особи набули таких необґрунтованих активів: автомобіль LEXUS ES 300H вартістю понад 960 тис. грн, автомобіль LEXUS NX 300H вартістю понад 480 тис. грн, автомобіль PORSCHE MACAN T вартістю 3,5 млн грн, будинок та земельна ділянка в Києві вартістю 16,3 млн грн, будинок та земельна ділянка в Одесі вартістю 10 млн грн, квартира та земельна ділянка в Анталії (Туреччина) вартістю 3,9 млн грн.

Водночас, за даними НАЗК, не встановлено законних джерел походження готівкових коштів службовця на понад 2 млн грн, а також криптовалюти Tether (USDT).

У відомстві зазначають, що матеріали стосовно колишнього заступника генерального прокурора спрямовані до Національного антикорупційного бюро України для приєднання їх до матеріалів кримінального провадження та проведення досудового розслідування.

Читайте також: Генпрокурор звільнив свого заступника Вербицького

Як повідомлялося, у травні журналісти «Схем» з’ясували, що заступник генерального прокурора Дмитро Вербицький живе в елітному котеджному містечку «Коник» у Києві, який його племінник купив за довіреністю від одеського бізнесмена за понад 2 мільйони гривень, що у шість разів менше за його ринкову вартість.

Крім того, за даними журналістів, дівчина Вербицького Христина Ільницька у 2024 році стала власницею елітного майна на суму щонайменше 52 мільйони гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-