Укрзалізниця пояснила, в яких вагонах гарантовано працюють кондиціонери

Укрзалізниця пояснила, в яких вагонах гарантовано працюють кондиціонери

Укрінформ
Гарантовано забезпечені системою кондиціонування близько 400 вагонів у складі фірмових поїздів. Ще у 650 вагонах кондиціонери можуть працювати з перебоями.

Про це повідомила пресслужба АТ «Укрзалізниця» у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Гарантовано забезпечені функціональною системою кондиціонування майже 400 вагонів Укрзалізниці: насамперед такі вагони стоять у складі поїздів №92/91 Львів — Київ, №106/105 Одеса — Київ, №63/64 Харків — Львів, №12/11 Львів — Одеса, №29/30 Київ — Ужгород, №15/16 Харків — Ясіня, №17/18 Харків — Ужгород та низки інших фірмових поїздів», - йдеться в повідомленні.

Такі вагони у застосунку та на сайті з продажу квитків марковані спеціальною позначкою, тож в УЗ радять пасажирам скористатися цією підказкою при виборі місця.

Читайте також: Укрзалізниця створила дочірню компанію для розв'язання проблеми дефіциту електроенергії

За інформацію перевізника, ще близько 650 вагонів теж мають кондиціонери, але застарілої модифікації, тому можуть працювати з перебоями. Такі вагони не мають спеціального маркування.

Перед сезоном літніх перевезень, додали в Укрзалізниці, відремонтували системи кондиціонування у 168 вагонах.

Температурна норма у вагонах з кондиціонуванням має коливатися в межах +22…+26 ℃.

Читайте також: Укрзалізниця підготувала нові правила перевезення тварин

В УЗ підкреслюють, що наявність або відсутність кондиціонування у вагоні напряму не впливає на вартість квитка, оскільки вона формується здебільшого залежно від довжини маршруту, фірмовості поїзда, категорії вагона та класу місця.

Як повідомлялося, у січні – червні послугами Укрзалізниці скористалися 13,3 млн пасажирів, на 2,4 млн більше, ніж роком раніше.

Фото: Укрзалізниця

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-