Пасажиропотік на кордоні становить 110-120 тисяч осіб на добу - Демченко

Пасажиропотік на кордоні становить 110-120 тисяч осіб на добу - Демченко

Укрінформ
Пасажиропотік на кордоні становить 110-120 тисяч осіб за добу, у вихідні - до 130 тисяч осіб.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає кореспондент Укрінформу.

"За літній період, починаючи з червня, поступово пасажиропотік зростає, збільшується. І якщо у весняні місяці він коливався на рівні 80-85 тисяч на добу в обох напрямках, то зараз у будні пасажиропотік тримається на рівні 110-120 тисяч осіб за добу, у вихідні може досягати 130 тисяч осіб на добу, які перетинають кордон в обох напрямках, але перевага йде на виїзд з України", - сказав Демченко.

За його словами, виїжджають переважно жінки, діти, люди літнього віку.

Речник ДПСУ зауважив, що черги на кордоні можуть виникати, коли одномоментно приїжджає велика кількість автомобілів та автобусів - це, як правило, відбувається під кінець тижня.

Водночас він зазначив, що спроби незаконного перетину кордону фіксуються щодня, найбільше - на кордоні з Молдовою та Румунією.

Читайте також: З 17 липня військовий квиток на кордоні перевірятимуть у всіх чоловіків - Демченко

"Щодня наші інспектори виявляють на шляхах, де можна легально перетнути кордон, осіб, які використовують підробні документи або намагаються підкупити військовослужбовців ДПСУ. Але все-таки більшість осіб намагаються пересуватися поза межами пунктів пропуску, по "зеленій" ділянці кордону", - сказав Демченко.

За його словами, переправники почали формувати великі групи - від 20 до 40 осіб, які намагаються довести максимально близько до кордону.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у трьох пунктах пропуску на кордоні з Польщею фіксувалися збої в базі даних з польської сторони.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-