В Україні завершили проєкт з виплати грошової допомоги евакуйованим із зони бойових дій

В Україні завершили проєкт з виплати грошової допомоги евакуйованим із зони бойових дій

Укрінформ
Міжнародна організація з міграції завершила проєкт з виплати грошової допомоги евакуйованим українцям. Загалом було надано близько 60 млн грн такої допомоги.

Про це повідомила пресслужба АТ «Укрпошта», передає Укрінформ.

Міжнародна організація з міграції (МОМ) повідомила про успішне завершення проєкту з виплати грошової допомоги евакуйованим з населених пунктів в районах бойових дій. Розрахований на пів року проєкт фактично діяв довше запланованого часу й став прикладом успішної співпраці міжнародних партнерів, центральних і місцевих органів влади та Укрпошти для допомоги евакуйованим.

Проєкт було започатковано з ініціативи Мінреінтеграції для підтримки евакуйованого цивільного населення. В його межах Укрпошта організувала виплати у розмірі 3 600 грн для понад 16 тисяч евакуйованих українців. Її отримували пасажири евакуаційних маршрутів на станціях прибуття.

Всього за час роботи проєкту було виплачено близько 60 млн грн. Здійснення виплат припинено 7 липня 2024 року.

Читайте також: В Україні продовжить працювати офіс Всесвітньої продовольчої програми ООН

Як повідомлялося, уряд України спільно з ЮНІСЕФ запровадив додаткову фінансову допомогу для родин з дітьми з вразливих категорій, які евакуюються з прифронтових громад Харківської та Сумської областей. Після евакуації такі родини отримають виплату у розмірі 10 800 грн на одну особу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-