Лубінець поскаржився СБУ на тисячі запитів про критичні об’єкти і блокпости від громадських організацій

Лубінець поскаржився СБУ на тисячі запитів про критичні об’єкти і блокпости від громадських організацій

Укрінформ
Офіс Омбудсмена за місяць отримав тисячі звернень від громадських організацій, які заперечують існування України як незалежної держави, зі скаргами, що їм не надали інформацію про розташування блокпостів, військових, енергооб’єктів, бомбосховищ та об’єктів критичної інфраструктури.

Про це Уповноважений Верховної Ради з прав Людини Дмитро Лубінець повідомив на пресконференції, передає кореспондент Укрінформу.

«У нас, як з’ясувалося, є чимало громадських організацій, які заперечують існування України, як незалежної держави, вони себе навіть не вважають громадянами України. Ми звернули увагу, що вони звертаються до органів влади, ті не завжди дають їм інформацію, тоді вони звертаються до нас за захистом їхніх прав. Коли за один місяць ми отримали тисячі схожих звернень і проаналізували їх, то з’ясували, що вони запитують інформацію щодо розташування блокпостів, військових, енергетичних об’єктів, підстанцій, об’єктів критичної інфраструктури, бомбосховищ», – розповів Лубінець.

Читайте також: Лубінець не вірить в обмін «всіх на всіх» з Росією найближчим часом

Така підозріла активність викликала запитання. За словами омбудсмана, він уже звернувся до Служби безпеки України, щоб вони зі свого боку надали оцінку діям відповідних організацій.

Лубінець назвав таку діяльність певних громадських організацій «паперовим тероризмом», який застосовується під виглядом «боротьби з корупцією».

«Коли вони запитують номер військової частини, яка щось купила, де вона знаходиться і схожих запитів надсилається на органи місцевого самоврядування за тиждень під тисячу разів з однаковими формулюваннями, тільки підписи різні, то ми розуміємо, що це робиться не просто так. З одного боку блокується діяльність органу місцевого самоврядування, або державного органу. З іншого боку – збирається чутлива військова інформація. Тут ми не можемо стояти осторонь», – відзначив Лубінець.

Читайте також: Мобілізація чоловіків, яким не виповнилось 25 років, є порушенням закону - Лубінець

Як повідомлялося, у Донецькій області за п’ять місяців 2024 року СБУ виявила 32 інформаторів, всі вони отримали підозри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-