За роботу під інтенсивними обстрілами працівники зможуть отримувати надбавку

За роботу під інтенсивними обстрілами працівники зможуть отримувати надбавку

Укрінформ
Працівники, які працюють з державними електронними інформаційними ресурсами під час інтенсивних обстрілів на територіях активних бойових дій, матимуть право отримувати додаткову надбавку.

Про це за підсумками засідання уряду повідомив в Телеграмі постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

«Внесено зміни до постанов КМУ від 25.04.2023 N 391 «Деякі питання оплати праці працівників державних органів та органів місцевого самоврядування під час воєнного стану» і від 25.08.2023 N 928 «Деякі питання оплати праці працівників підприємств, установ, закладів та організацій під час воєнного стану».

Читайте також: Уряд змінив умови надання іпотечних кредитів учасникам АТО та переселенцям

Постанови доповнено терміном «інтенсивні обстріли» та уточнено, що перелік працівників для застосування коефіцієнта 3/надбавки до 200 відсотків посадового окладу на територіях активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси під час інтенсивних обстрілів, погоджується з відповідною районною державною (військовою) адміністрацією, а у разі її відсутності обласною державною (військовою) адміністрацією, яка має підтвердити, що у відповідні робочі дні протягом доби відбувались обстріли», – розповів Мельничук.

Як повідомляв Укрінформ, 29 грудня 2023 року Кабінет Міністрів ухвалив рішення про підвищення заробітної плати особам, які працюють в умовах інтенсивних обстрілів. Зокрема, для працівників передбачається можливість збільшити вдвічі розмір надбавки за роботу під час інтенсивних обстрілів на територіях, де ведуться активні бойові дії, в розрахунку на місяць пропорційно робочим дням, коли відбувались обстріли. Перелік робіт, за які виплачується така надбавка, визначатиме начальник обласної військової адміністрації.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-