В Україні є потреба у 221 реабілітаційному центрі, наразі їх 129

В Україні є потреба у 221 реабілітаційному центрі, наразі їх 129

Укрінформ
В Україні є потреба у 221 реабілітаційному центрі, наразі відкрито 129.

Про це під час засідання Ради з прав людини, гендерної рівності та різноманіття при Міністерстві закордонних справ України на тему: «Інклюзивність та безбар’єрність в Україні: відданість, співпраця та міжнародна підтримка в умовах війни» сказала заступниця міністра охорони здоровʼя Марина Слободниченко, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми вже створили мережу закладів охорони здоровʼя, в яких відкриваються реабілітаційні центри. Така потреба дуже велика, 221 реабілітаційний центр має бути відкритий в Україні. На сьогодні маємо 129. Але багато з таких центрів потребує ще і реконструкції, і ремонту, і відновлення. І навіть у таких реабілітаційних центрах, які ще не мають обладнання, фахівці, медпрацівники вже надають медичну допомогу", - сказала Слободниченко.

Читайте також: Уряд планує до листопада створити реабілітаційні відділення у лікарнях Харківщини

Як нагадала заступниця міністра, в межах Програми медичних гарантій запроваджено спеціальний пакет з реабілітації, і вже у 2024 році на реабілітацію виділено 1,3 млрд грн.

Як повідомляв Укрінформ, у 2020 році Президент Володимир Зеленський підписав указ «Про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні», ухвалено Національну стратегію безбар'єрності, План заходів із подолання бар’єрів, з’явилася Рада безбар’єрності при Кабінеті міністрів.

На основі запропонованого дружиною Президента бачення безбар’єрного суспільства великі компанії-працедавці об’єднались у спільноту «Бізнес без бар’єрів»; із громадськими організаціями було розроблено електронний «Довідник безбар’єрності» – перший посібник із коректного спілкування. Реалізовано також кілька інфраструктурних проєктів, щоб безбар’єрними ставали простори в громадах і культурних закладах.

Фото: Андрій Садовий

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-