Глава МЗС закликав партнерів підтримувати регіональні проєкти у сфері безбар’єрності

Глава МЗС закликав партнерів підтримувати регіональні проєкти у сфері безбар’єрності

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав міжнародних партнерів підтримувати плани і проєкти українських регіонів у сфері інклюзивності та безбар’єрності.

Про це глава української дипломатії сказав на засіданні Ради з прав людини, гендерної рівності та різноманіття при МЗС «Інклюзивність та безбар’єрність в Україні: відданість, співпраця та міжнародна підтримка в умовах війни», повідомляє кореспондент Укрінформу.

Очільник МЗС зазначив, що безбар’єрність – це не лише доказ демократичності країни, а й важливий елемент забезпечення прав людини.

«Те, що робить МЗС, - це лише елемент у набагато ширшій політиці інклюзивності та безбар’єрності, яка охоплює всю країну. Безумовно, повномасштабне вторгнення внесло свої корективи у державні і соціальні політики. Але ми не зупиняємося, тому що ці питання є невід’ємною частиною розвитку Української держави… МЗС робить, хоче і буде робити внесок у реалізацію цієї важливої політики», - сказав Кулеба.

Міністр зауважив, що перебудовувати наявні моделі непросто, особливо в умовах таких системних масштабних викликів, які стоять перед Україною.

«Але завдяки залученості наших міжнародних партнерів, які діляться найкращим досвідом, залученню експертного потенціалу і, головне, наявності політичної волі та креативності для впровадження змін ми як країна рухаємося вперед», - акцентував міністр.

У цьому контексті він відзначив, що сьогодні до імплементації Національної стратегії безбар’єрності залучена вся країна і все суспільство.

«Приємно, коли долітають новини з регіонів про реалізацію там проєктів безбар’єрності, – це саме той рівень проникнення цих ідей, якого ми прагнемо. Я закликаю наших партнерів, дипломатів іноземних країн, іноземні посольства, представництва міжнародних організацій приділяти ще більше уваги роботі з українськими регіонами, з українськими громадами і підтримувати їхні плани і проєкти у сфері інклюзивності та безбар’єрності», - зазначив глава української дипломатії.

Читайте також: В ОП розповіли про шість напрямів роботи над створенням безбар’єрного середовища

Як повідомляв Укрінформ, дружина Президента Олена Зеленська у США обговорила впровадження проєктів з підтриманого проживання з активістами SEEC, організації, яка допомагає людям з інвалідністю самостійно жити в суспільстві.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну понад 300 тисяч українців офіційно отримали статус особи з інвалідністю.

У 2020 році Президент Володимир Зеленський підписав указ «Про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні», завдяки чому надалі ухвалили Національну стратегію безбар’єрності, План заходів із подолання бар’єрів, а також з’явилася Рада безбар’єрності при Кабінеті міністрів.

На базі запропонованого першою леді бачення безбар’єрного суспільства великі компанії-працедавці об’єднались у спільноту «Бізнес без бар’єрів»; із громадськими організаціями було розроблено електронний «Довідник безбар’єрності» – перший посібник із коректного спілкування. Реалізовано також кілька інфраструктурних проєктів, щоб безбар’єрними ставали простори в громадах і культурних закладах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-