Військові, що повернулися з російського полону 17 липня, вже проходять реабілітацію - Юсов

Військові, що повернулися з російського полону 17 липня, вже проходять реабілітацію - Юсов

Укрінформ
Українські військовослужбовці, що повернулися з російського полону 17 липня 2024 року, 95 осіб, наразі проходять процес реабілітації і незабаром повернуться до своїх родин.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

"95 українських оборонців повернулись до України і зараз проходять процес реабілітації, постізоляційні заходи і скоро повернуться до своїх родин, які вже з ними мали можливість зв'язатися. А також захисники отримують необхідну допомогу", - сказав Юсов.

За його словами, обмін військовополоненими був надзвичайно складний і проходив у важких умовах. Представник ГУР подякував роботі Координаційного штабу, команді Офісу Президента, а також відзначив роль Об'єднаних Арабських Еміратів, за посередництва яких вдалося провести черговий обмін.

Читайте також: В ООН мають точну інформацію про катування полонених України у РФ - голова Моніторингової місії

"Це означає, що вже 3405 українців повернулися з російського полону, з важких умов, після початку повномасштабного вторгнення. Отже, 54-й обмін відбувся", - додав Юсов.

Він зазначив, що українці повертаються у важкому стані з ворожого полону, на відміну від росіян. Також підкреслив відмінність у тому, як приймає з полону українська і російська сторони.

"Українці вітають своїх як героїв, якими вони і є, тому що вони добровільно пішли захищати свою країну від російських загарбників. А росіяни немов соромляться повернення своїх додому, тому що насправді вони йшли окупантами, йшли грабувати та вбивати і максимум - заробляти гроші. Дві великі різниці в ставленні до життів, до своїх військовослужбовців", - підсумував Юсов.

Представник ГУР запевнив, що умови для українських військовополонених в російській неволі складні, налічують безліч порушень. Натомість Україна зі свого боку дотримується Женевської конвенції та Міжнародного гуманітарного права в утриманні російських військовополонених.

Як повідомляв Укрінформ, деякі українські оборонці, яких вдалося повернути на Батьківщину у середу, перебувають у виснаженому стані, мають проблеми з вагою, онкозахворювання, один із них хворий на туберкульоз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-