Defence Vision Day: у Києві презентували проєкти для війська на основі віртуальної реальності

Defence Vision Day: у Києві презентували проєкти для війська на основі віртуальної реальності

Фото
Укрінформ
У Києві пройшов Defence Vision Day - захід, що об'єднав найкращі проєкти для війська, створені на основі технологій віртуальної та доповненої реальності (VR/AR).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони України.

Міноборони нещодавно оголосило конкурс на створення VR/AR комплексів для тренувань та симуляцій. Метою Defence Vision Day було знайти найкращі рішення і представити їх Міністерству оборони, Генеральному штабу Збройних сил України, ЗСУ і потенційним інвесторам.

Із 55 поданих проєктів були відібрано 24 для презентації. Серед них - симулятори стрільби для ППО, навчання домедичної допомоги та керування дронами. Три проєкти - Lifesaver Lab: Lifesaver SIM, спільний проєкт SoftServe, УКУ та 7-го Карпатського прикордонного загону, а також STRATA22 - отримали гранти від співзасновників Uklon, головного партнера заходу.

Міноборони продовжить співпрацю з командами для впровадження їхніх рішень у Силах оборони.

"Ці проєкти показують, що навчати й тренувати людей можна різними шляхами. VR симулятори можуть робити це якісніше і дешевше. Ми маємо збільшувати кількість таких подій, щоб хороші ідеї не ховалися, а реалізовувалися і приносили користь", — підкреслила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

На заході також презентували свої рішення команди акселератора оборонних стартапів Defence Builder. 13 команд продемонстрували розробки для військових, інвесторів та гостей події.

Серед представлених рішень були важкі та річкові дрони, системи для пошуку мін і розмінування, турелі, роботизовані платформи, платформи для топографії та відстеження змін на картах, а також система розрахунку параметрів стрільби для ураження цілей із закритих вогневих позицій.

"Кількість учасників Defence Vision Day та рівень готовності продуктів демонструють зростання оборонних технологій та потенціал VR/AR для навчання військових в Україні. Команди першого набору Defence Builder показують значний прогрес, і ми раді реалізовувати ці проєкти разом з Міноборони та партнерами Sigma Software Labs, Genesis та KSE", - заявила співзасновниця та операційна директорка Defence Builder Катерина Безсудна.

Читайте також: Турецький інженер розробив літальний апарат зі штучним інтелектом для нейтралізації БПЛА

За словами в.о. ректора Національного авіаційного університету Ксенії Семенової, "НАУ як перший defence-tech університет країни зацікавлений у тому, щоб наші інженери мали доступ до нових технічних рішень на основі VR/AR. НАУ також застосовуватиме представлені технології для навчання студентів на Кафедрі військової підготовки. Defence Vision Day надихає та створює синергію для нових колаборацій".

Defence Vision Day організували цифрова команда Міністерства оборони та Defence Builder Accelerator за підтримки Національного авіаційного університету.

Як повідомляв Укрінформ, за тиждень з 8 по 14 липня Міністерство оборони кодифікувало та допустило до експлуатації у підрозділах Сил оборони 49 зразків озброєння та військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-