Очільник Червоного Хреста Росії в інтерв’ю пропагандистам відверто маніпулював даними - Лубінець

Очільник Червоного Хреста Росії в інтерв’ю пропагандистам відверто маніпулював даними - Лубінець

Укрінформ
Уповноважений з прав людини Верховної Ради Дмитро Лубінець заявив, що голова делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста Росії в інтерв’ю пропагандистам відверто маніпулював інформацією.

Про це Омбудсман повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Дізнався з медіа про те, що голова делегації МКЧХ Росії дав інтерв’ю російським пропагандистам. В ньому голова делегації озвучив, що працівники Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні та Росії відвідали 3100 військовополонених. При тому, він не вказав, скільки відвідувань було окремо в обох країнах. Причиною цьому є те, що практично всі відвідувані із цього числа – це російські військовополонені, яких утримує Україна, адже наша країна непохитно дотримується вимог Женевських конвенцій», – розповів Дмитро Лубінець.

Він нагадав, як під час останнього обміну військовополоненими, який відбувся 17 липня, росіяни розповіли працівникам Офісу Омбудсмана, що до них у місця утримання часто приїжджають делегації. Настільки часто, що вони вже й не пам’ятають, хто їх відвідував.

«Окрім цього, під час зустрічей із родинами українських військовополонених, представники МКЧХ, прикриваючись нейтральністю, озвучують, що «обом сторонам» варто надавати доступ представникам організації. І забувають додати, що саме російській стороні варто змінити практику недопуску працівників МКЧХ до місць утримання українських полонених захисників», – наголосив Омбудсман.

Він підкреслив, що спілкуючись із повернутими з ворожого полону українськими захисниками та захисницями, дізнався, що переважна їх більшість за весь час свого утримання не бачила та не спілкувалася із представниками МКЧХ.

Читайте також: Лубінець не знає, чи мав Червоний Хрест у Росії доступ до Хилюка

«Тож закликаю Міжнародний комітет Червоного Хреста оперувати правдивими числами та не вводити в оману найшанованішу в Україні категорію людей – членів родин військовополонених. А також проявити мужність та наполегливість у питанні відвідування українських військовополонених», – сказав Дмитро Лубінець.

Як повідомляв Укрінформ, 17 липня з російського полону в результаті обміну повернули ще 95 українців.

Фото: Офіс омбудсмена

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-