З відпочинку в Австрії повернулись 72 дитини українських Героїв

З відпочинку в Австрії повернулись 72 дитини українських Героїв

Фото
Укрінформ
З відпочинку в Австрії до України повернулись 72 дитини військових, поліцейських та рятувальників.

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Із відпочинку в Австрії до України повернулись 72 дитини українських Героїв. Це діти загиблих, поранених, захоплених у полон або зниклих безвісти військових, поліцейських та рятувальників», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що впродовж двох тижнів діти подорожували Австрією, а також взяли участь у святкуванні дня міста Бад Радкерсбург, під час якого співали українські пісні.

У відомстві поінформували, що зібрані під час виступів гроші маленькі громадяни вирішили передати на відновлення дитячої лікарні «Охматдит», яка постраждала від ворожого обстрілу.

Поїздка на відпочинок відбулася, зокрема, за підтримки Фундації першої леді України Олени Зеленської, Посольства України в Австрії, представника Kiwanis — Еріха Гофмархера, керівниці проєкту VinziHerz Graz — Юлії Мальчевської.

Як повідомляв Укрінформ, 8 липня Росія завдала масованих ударів по Києву, Дніпру, Кривому Рогу та інших містах України. У столиці внаслідок російського обстрілу були пошкоджені дитяча лікарня «Охматдит», медичний заклад «Адоніс», житлові будинки у Шевченківському, Голосіївському районах та бізнес-центр на Ушинського у Солом'янському районі.

Читайте також: Австрія прийняла на лікування двох онкохворих дітей з «Охматдиту»

Майже 100 дітей з «Охматдиту» були транспортовані до інших медзакладів Києва для продовження лікування.

Станом на 12 липня від партнерів та держави для відновлення «Охматдиту» надійшло понад 800 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-