Голова НАЗК призначив нового заступника

Голова НАЗК призначив нового заступника

Укрінформ
Відсьогодні заступником голови НАЗК став Сергій Гупяк, який цьогоріч брав участь у конкурсі на посаду очільника агентства.

Про це інформує пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції, передає Укрінформ.

«Голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Віктор Павлущик 24 липня 2024 року призначив своїм заступником Сергія Гупяка», - йдеться в повідомленні.

Павлущик зауважив, що його новий заступник опікуватиметься реалізацією розроблених антикорупційних політик.

«Ми наразі виокремлюємо в діяльності НАЗК напрями формування та реалізації антикорупційної політики, а також поглиблюватимемо експертність фахівців Агентства в конкретних сферах насамперед найбільш уражених корупцією. Сергій Гупяк відповідатиме за реалізацію вже розроблених антикорупційних політик та заходів», - зазначив він.

Павлущик додав, що Гупяк має необхідні управлінські якості для розвитку напрямку аналізу корупційних ризиків в країні.

Читайте також: НАЗК розпочало моніторинг способу життя заступника директора ДБР Удовиченка

«Посилення напрямку експертного стратегічного аналізу корупційних ризиків задля виявлення і усунення корупційних схем в усіх основних сферах функціонування країни – серед пріоритетів НАЗК. Досвід роботи Сергія Гупяка, його управлінські якості та бачення викликів і пріоритетів НАЗК, сформоване під час участі у конкурсі на посаду очільника Нацагентства, допоможуть йому ефективно розвивати ці напрями роботи та посилити інституцію», - пояснив голова НАЗК.

В агентстві повідомляють, що Гупяк здобув освіту в Національній юридичній академії України ім. Ярослава Мудрого, згодом закінчив з відзнакою Національну академію прокуратури України.

До призначення в НАЗК він працював начальником четвертого слідчого відділу територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому, згодом керував цим відділом.

З 2008 року працював в органах прокуратури, пройшовши шлях від слідчого до начальника управління прокуратури Вінницької області.

Читайте також: НАЗК у жовтні планує запустити функцію з часткового автозаповнення декларацій

У 2022-2023 роках був кандидатом на посаду директора Національного антикорупційного бюро України, увійшовши до трійки переможців конкурсу. Водночас він брав участь в цьогорічному конкурсі на посаду Голови НАЗК, де також дійшов до фіналу.

Як повідомляв Укрінформ, до порталу викривачів, де можна повідомити про корупцію, мають підключитися 92 тисячі організацій по всій Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-