Міжнародний благодійний фонд «Карітас» виділить €1,5 мільйона на гуманітарну підтримку України

Міжнародний благодійний фонд «Карітас» виділить €1,5 мільйона на гуманітарну підтримку України

Укрінформ
Міжнародний благодійний фонд «Карітас» виділить 1,5 млн грн на підтримку медичної інфраструктури України та грошову допомогу близько 2800 людям із вразливих категорій.

Про це інформує пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Карітас виділяє 1,5 мільйона євро на гуманітарну допомогу Україні. Міжнародний благодійний фонд посилює підтримку українців, які потерпають від щоденних обстрілів ворога. Таке рішення стало можливим завдяки співпраці «Карітас Німеччини» з «Карітас України» та за фінансування Федерального міністерства закордонних справ Німеччини (GFFO)», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що виділені кошти спрямують на підтримку медичної інфраструктури України, а також надання грошової допомоги близько 2800 людям з-поміж вразливих категорій.

Водночас майже на 400 тисяч євро із цієї суми планують закупити медичне обладнання для дитячого медичного центру у Львові, який понад 2 роки є евакуаційним хабом для дітей із важкими захворюваннями, постраждалих від війни. Також заклад прийняв пацієнтів, переведених з «Охматдиту» внаслідок ракетного удару ворога по лікарні.

Читайте також: Нова Зеландія надасть Україні військової та гуманітарної допомоги на $9,8 мільйона

Решту коштів використають для підтримки постраждалих внаслідок збройної агресії РФ сімей, які проживають на прифронтових територіях Харківської та Дніпропетровської областей.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій спільно з міжнародними партнерами реалізують три житлові проєкти, які забезпечать понад 3 тисячі квартир для внутрішніх переселенців.

Фото: Pixabay

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-