Керівництво Телеграму має вступити в діалог з Україною, або месенджер заблокують - Потураєв

Керівництво Телеграму має вступити в діалог з Україною, або месенджер заблокують - Потураєв

Укрінформ
Керівництво соцмережі «Телеграм» має вийти на контакт та вступити в діалог з українською владою, або месенджер буде заборонено як «Вконтакте» та «Одноклассники» у 2017 році.

Про це в інтервʼю РБК-Україна сказав голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв, передає Укрінформ.

«Ресурсів немає на регуляцію. І не буде. І можливості немає і не буде, бо це не в нашій юрисдикції. Це стосується будь-яких соцмереж», - зазначив він.

На його, думку, якщо Україна ніяк не буде звертати уваги на загрози, які несуть пов’язані з РФ соцмережі, то це може призвести до втрати держави, «тому що ні про яку інформаційну гігієну ми говорити не можемо».

На його думку, єдиною реакцією, враховуючи відсутність ресурсів та можливостей регуляції Телеграму в України, є його заборона та відключення подібно до російських соцмереж «Вконтакте» та «Одноклассники», які було заблоковано у 2017 році.

За словами депутата, Україна має відповідні технічні можливості для припинення роботи застосунку соцмережі на території країни.

Водночас Потураєв наголосив, що використання Телеграму органами влади є вагомою проблемою, «яка буде дорого всім коштувати і тим, хто цим користується, в першу чергу».

«Коли у тебе 80% населення користується немодерованою соцмережею, причому принципово немодерованою, керівництво якої не вступає в комунікацією з твоєю державою, по якій достатньо доказів, що вона залишається афілійованою з Росією, під впливом російських спецслужб, це велика помилка, яка, повторю, буде дорого коштувати», - акцентував він.

Читайте також: Деякі Телеграм-канали в Україні вже заблокували, у СБУ кажуть - будуть ще

Голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики зауважив, що розв'язання проблеми використання Телеграму можна вирішити розробкою та ухваленням законопроєкту.

«Суть документа буде в тому, що або мережі чи платформи встановлюють діалог з українською державою, або держава їх просто закриває», - пояснив політик.

Як повідомлялося, дискусії про обмеження роботи соцмережі Телеграм в Україні точаться достатньо давно. Зокрема свої думки щодо цього висловлювали голова Комітету ВР з питань свободи слова Ярослав Юрчишин та очільник ГУР Кирило Буданов.

Читайте також: Експерт порівняв анонімні Телеграм-канали з шулером, який грає крапленими картами

Телеграм був заснований у серпні 2013 року російським програмістом та підприємцем Павлом Дуровим, який також є засновником соціальної мережі «Вконтакте».

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-