Ще 200 родин переселенців зможуть придбати житло в іпотеку під 3%

Ще 200 родин переселенців зможуть придбати житло в іпотеку під 3%

Укрінформ
У межах українсько-німецької програми «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб» відібрали 200 родин переселенців, які зможуть оформити іпотеку на житло за найнижчою в Україні ставкою 3% на рік.

Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сьогодні, 5 серпня, Держмолодьжитлом було відібрано ще 200 родин, які зможуть оформити кредит у межах українсько-німецької програми «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це - сімнадцятий відбір сімей ВПО на отримання пільгових кредитів. Відібрані кандидати зможуть придбати житло за найнижчою в Україні ставкою 3% на рік. Кредити надаються на строк до 30 років із початковим внеском 6% від вартості житла.

У Мінреінтеграції додали, що переможців визначили методом випадкової вибірки із застосуванням програмного забезпечення. Перелік родин, які отримали змогу придбати житло за програмою, є за посиланням.

Трансляція відбору відбувалася в режимі реального часу на YouTube-каналі фонду. Контроль за перебігом відбору здійснювали представники Мінреінтеграції, Держмолодьжитла та Імплементаційного консультанта.

Читайте також: В Україні розробляється план повернення дитячих закладів, евакуйованих за кордон

У відомстві нагадують, що проєкт реалізується Мінреінтеграції та Держмолодьжитлом за фінансової підтримки уряду Німеччини через Кредитну установу для відбудови (KfW). З додаткових питань щодо програми «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб» можна зателефонувати на лінію Держмолодьжитла для звернень громадян за номером: (044) 363-10-80. Або звернутися до Мінреінтеграції на цілодобову гарячу лінію 1548.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій спільно з міжнародними партнерами реалізують три житлові проєкти, які забезпечать понад 3 тисячі квартир для внутрішніх переселенців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-