Уряд змінив порядок евакуації цивільних із небезпечних територій

Уряд змінив порядок евакуації цивільних із небезпечних територій

Укрінформ
Кабінет Міністрів урегулював питання проведення евакуаційних заходів населення до безпечних районів у разі загроз або виникнення надзвичайних ситуацій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Відповідна постанова сьогодні була ухвалена урядом. Нею пропонується затвердити Типове положення про Координаційні штаби з проведення евакуаційних заходів та ефективного реагування на масове переміщення населення», - ідеться в повідомленні.

Крім того, документом пропонується внести зміни до Порядку проведення евакуації у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій, затвердженого постановою уряду № 841 від 30 жовтня 2013 року.

Читайте також: Як відбувається евакуація із 28 населених пунктів Сумщини

Відповідно до змін, координаційний штаб стає тимчасовим консультативно-дорадчим органом. Вони можуть створюватися на державному, регіональному та місцевому рівнях. У разі ïx утворення коордштаби стають головним органом з організації та координації проведення заходів з евакуації на відповідному рівні.

Також координаційні штаби взаємодіють із комісіями з питань евакуації, техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як зазначається, співпраця спрямована на організацію евакуаційних заходів. Для цього комісії надають коордштабам пропозиції щодо реалізації таких заходів.

Акт було розроблено Державною службою надзвичайних ситуацій та розглянуто в межах роботи Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Читайте також: Ще з трьох населених пунктів Донеччини примусово евакуюють дітей

У Мінреінтеграції зауважили, що постанова спрямована на вдосконалення та гармонізацію вимог законодавства, що діє у сфері цивільного захисту за напрямом планування, організації та проведення заходів з евакуації.

Як повідомляв Укрінформ, із селищ Цукурине, Іллінка та села Ізмайлівка Покровського району Донецької області проводитимуть примусову евакуацію дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-