Через «Дію» можна ділитись ще двома документами у сервісних центрах Пенсійного фонду

Через «Дію» можна ділитись ще двома документами у сервісних центрах Пенсійного фонду

Укрінформ
Пенсійний фонд України спільно з Міністерством цифрової трансформації України розширили можливості використання документів з мобільного застосунку "Дія"; йдеться про свідоцтво про народження та номер платника податків.

Про це повідомила пресслужба ПФУ, передає Укрінформ.

“Раніше впроваджений механізм використання документів з ресурсу Мінцифри доповнено електронними копіями свідоцтва про народження та реєстраційного номера платника податків (РНОКПП), які є аналогом паперових документів. Відтепер за наявності свідоцтва про народження та податкового номера в "Дії" для отримання послуг у сервісних центрах Пенсійного фонду України можна не брати з собою не тільки ID-карту, а й ці документи”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для цього необхідно відкрити свої цифрові документи в застосунку "Дія", натиснути на необхідний документ та обрати штрихкод, продиктувати працівнику сервісного центру 13-значний код та підтвердити запит на передачу даних у "Дії" до Пенсійного фонду України.

Опісля цифрова копія документа автоматично завантажується в інформаційну систему Фонду, і працівник сервісного центру може використовувати її для подальшого опрацювання.

Читайте також: У Мінсоцполітики розповіли, як оформити пенсію за допомогою Дія.Підпис

Для користувачів шеринг може бути корисний при призначенні або ж перерахунку пенсій, субсидій, пільг, страхових виплат, а також соціальних послуг.

За використання шерингу спроститься процедура виправлення/уточнення персональних даних у реєстрі застрахованих осіб та оформлення чи отримання пенсійного посвідчення.

Як повідомлялось, Пенсійний фонд України із грудня 2019 року до 22 липня 2024 року отримав понад 6,5 млн сканованих паперових трудових книжок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-