Постраждалих від вибухонебезпечних предметів залучатимуть до протимінної діяльності

Постраждалих від вибухонебезпечних предметів залучатимуть до протимінної діяльності

Укрінформ
В Україні стартував проєкт із навчання протимінної діяльності для постраждалих від вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки, передає Укрінформ.

Зазначається, що проєкт має на меті розширити можливості працевлаштування для людей з інвалідністю та сприяти гуманітарному розмінуванню в Україні за допомогою інноваційних технологій.

«12 учасників пройдуть навчання з використання безпілотних літальних апаратів та аналізу зображень для цілей гуманітарної протимінної діяльності. Більшість учасників є ветеранами російсько-української війни», - йдеться в повідомленні.

Заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний підкреслив важливість залучення людей, що постраждали від вибухонебезпечних предметів. Вони зможуть керувати БпЛА для обстеження територій та аналізувати аерофотознімки.

Посол Нідерландів в Україні Алле Дорхаут зазначив, що ця ініціатива не лише покращує перспективи працевлаштування людей з інвалідністю, а й робить внесок у важливе завдання з розмінування в Україні.

Читайте також: ЄС виділяє €2 мільйони на нову ініціативу з гуманітарного розмінування України

Проєкт реалізується Програмою розвитку ООН в Україні за участі Міністерства економіки України та Державного центру зайнятості, з фінансовою підтримкою уряду Нідерландів.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні завершився другий етап випробування сенсорів для пошуку мін та вибухових залишків війни. Команди, які брали участь у випробуванні, змогли виявити понад 60% предметів - як на поверхні, так і під шаром ґрунту.

Фото: Держспецтрансслужба

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-