Попри війну Україна прагне досягти Цілей сталого розвитку до 2030 року - Немчінов

Попри війну Україна прагне досягти Цілей сталого розвитку до 2030 року - Немчінов

Укрінформ
Кабінет Міністрів оновив завдання Цілей сталого розвитку та індикатори їх виконання, відповідно до умов повномасштабної війни.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йшлося на другому засіданні міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення досягнення Цілей сталого розвитку.

«Попри війну ми залишаємося відданими досягненню Цілей сталого розвитку, і ставимо собі конкретні цільові значення-показники для досягнення їх у 2030 році. У рамках міжвідомчої робочої групи для цього ми сформували чіткі орієнтири. Наразі ми оновлюємо й актуалізуємо завдання та індикатори, у розрізі яких будемо здійснювати збір даних для моніторингу та оцінювання реалізації ЦСР. Сьогодні ми затвердимо ці рішення нашої міжвідомчої робочої групи. Надалі їх буде затверджено актом уряду», - сказав міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

Він наголосив на важливості впровадження Цілей сталого розвитку в Україні.

«Стійкість України та її народу у цій кривавій війні зумовлена, зокрема, закладеними Цілями сталого розвитку, які лежать в основі стратегічної мети України, що полягає у встановленні всеосяжного справедливого миру в Україні та безпеки для всього світу», - зазначив урядовець.

Читайте також: МОЗ додало до завдань з досягнення Цілей сталого розвитку забезпечення реабілітації

Зі свого боку заступник державного секретаря Кабінету Міністрів Олег Войтович пояснив, що для реалізації кожної з цілей створено робочі групи, які здебільшого очолили заступники міністрів. Урядовці у співпраці з партнерами з міжнародних організації - ООН та ПРООН - оновили завдання для досягнення ЦСР в Україні.

«Основними результатами нашої роботи є те, що зараз ми маємо оновлені актуалізовані завдання по всіх 17 цілях сталого розвитку. Їх розробляли з урахуванням воєнного стану, практики роботи міністерств і Держстату. Загалом ми маємо 100 національних завдань і 305 індикаторів, які будуть характеризувати досягнення  - чи недосягнення - цих завдань», - пояснив він.

Войтович також підкреслив, що уряд до 2030 року поставив собі за мету досягти всіх цілей.

Читайте також: На міжурядовій нараді підбили підсумки реформи з оплати праці держслужбовців у I півріччі

Засідання міжурядової групи відбулося за участі координатора системи ООН в Україні Матіаса Шмале та Постійного представника ПРООН в Україні Яко Сільє.

Цілі сталого розвитку були ухвалені Організацією Об’єднаних Націй у 2015 році як універсальний заклик до дій щодо скорочення бідності, захисту планети та забезпечення миру й достатку до 2030 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-