На Вінниччині обговорювали інтеграцію військової та цивільної медицини - Міноборони

На Вінниччині обговорювали інтеграцію військової та цивільної медицини - Міноборони

Фото
Укрінформ
Представники органів державної влади під час відвідання закладів охорони здоров’я і реабілітаційних центрів на території Вінницької області обговорили інтеграцію військової та цивільної медицини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

Зокрема, у центрі уваги делегації за участі заступниці керівника Офісу Президента України Юлії Соколовської, уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадима Свириденка, радника - уповноваженої Президента України з питань безбар'єрності Тетяни Ломакіної, голови Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, народного депутата Михайла Радуцького, заступниці міністра оборони України Наталії Калмикової, командувача Медичних сил Анатолія Казмірчука було питання ефективного функціонування єдиного медичного простору та вирішення завдань, які стоять у сфері інтеграції військової та цивільної медицини.

«Єдиний медичний простір - це не просто концепція, а життєва необхідність. Він об'єднує різні ланки системи охорони здоров'я, створюючи безперервний ланцюг допомоги від поля бою до повної реабілітації. Це фундамент, на якому ми будуємо міцну та ефективну медичну службу, здатну відповідати викликам сьогодення», - зазначила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

Представники влади також ознайомилися з наявною матеріальною базою закладів охорони здоров’я та обговорили шляхи, які необхідні для її посилення.

«У цивільних закладах я побачила прогрес, а нині бачу, що військові шпиталі також рухаються в правильному напрямку, створюють мультидисциплінарні реабілітаційні команди та впроваджують сучасні медичні системи. Однак головним викликом нині залишається навчання і підвищення кваліфікації спеціалістів, адже їх у нас ще недостатньо», - наголосила Соколовська.

Члени делегації також відвідали заклад, в якому будуть проводитися реінтеграційні та реабілітаційні заходи для військовослужбовців, які повернулися з полону. Окрім того, вони відвідали об’єкт, де планується розгортання школи тактичної медицини.

Читайте також: МВС представило фільм про повернення полонених захисників і їхню реабілітацію

«Реабілітація повинна розвиватися безупинно, адже ми маємо справу з різними видами травм, зокрема й комбінованими. Ті заклади, які ми сьогодні оглянули, мають як потужності, так і можливості для надання такої реабілітаційної допомоги, в тому числі й нашим хлопцям і дівчатам, які повертається з полону», - зауважив Свириденко.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоровʼя додало до завдань Цілей сталого розвитку до 2030 року забезпечення реабілітації у сфері охорони здоровʼя.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-