Журналістка Данилович має напади задишки через відсутність лікування у російській колонії - сестра

Журналістка Данилович має напади задишки через відсутність лікування у російській колонії - сестра

Укрінформ
Кримська правозахисниця та журналістка Ірина Данилович, яку Росія незаконно засудила до 6 років 11 місяців позбавлення волі, зазнає нападів ядухи через відсутність лікування у колонії РФ.

Про це проєкту "Крим.Реалії"розповіла її сестра Ольга, передає Укрінформ.

За словами сестри засудженої, медпрацівниця виправної колонії, не будучи профільним фахівцем, самовільно скасувала прийом препарату, призначеного Данилович у зв'язку з тяжким перебігом захворювання вуха.

Сестра зазначає, що після відміни препарату стан здоров'я Ірини Данилович погіршився - вона почала часто задихатися, посилився свист у вухах. Кримська правозахисниця закликала всіх небайдужих до її долі звернути увагу посадових осіб на ситуацію, в якій її навмисно позбавляють доступу до мінімальної медичної допомоги.

Читайте також: У Криму помер батько незаконно ув'язненої росіянами кримської журналістки Данилович

Як повідомлялося, 28 грудня 2022 року Ірину Данилович у тимчасово окупованому Криму засудили до 7 років ув'язнення та штрафу у сумі 50 тис. рублів за нібито носіння вибухового пристрою. «Верховний суд» Криму у відповідь на апеляційну скаргу зменшив термін перебування в колонії на місяць - до 6 років 11 місяців. Жінка неодноразово заявляла про тиск з боку співробітників ФСБ РФ, тортури та залякування.

У СІЗО Сімферополя Данилович перенесла інсульт.

Фото: КримSOS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-