У Криму помер батько незаконно ув'язненої росіянами кримської журналістки Данилович

У Криму помер батько незаконно ув'язненої росіянами кримської журналістки Данилович

Укрінформ
У Криму від онкології помер Броніслав Данилович – батько громадянської журналістки та правозахисниці Ірини Данилович, яку російська влада засудила до 6 років та 11 місяців позбавлення волі за підозрою у незаконних діях із вибуховими речовинами.

Про це повідомляє «Крим Реалії» з посиланням на кримських активістів у соціальних мережах, передає Укрінформ.

«Броніславу Даниловичу було 78 років. Як пишуть активісти, причиною смерті стало онкологічне захворювання, з яким він довго боровся», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі Ірина Данилович знаходиться у російській жіночій колонії у Зеленокумську, у Ставропольському краї РФ, і не зможе провести його в останню путь.

Читайте також: Росія тримає у полоні 31 українського журналіста - правозахисники

28 грудня 2022 року Ірину Данилович у тимчасово окупованому Криму засудили до 7 років колонії загального режиму та штрафу в сумі 50 тис. рублів за нібито носіння вибухового пристрою. Верховний «суд» Криму у відповідь на апеляційну скаргу зменшив термін перебування в колонії на один місяць - до 6 років 11 місяців. Жінка неодноразово заявляла про тиск із боку співробітників ФСБ РФ, тортури та залякування.

Раніше Укрінформ повідомляв, що незаконно ув'язнена росіянами кримська громадянська журналістка Ірина Данилович перенесла інсульт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-