Головою Ради з відновлення Охматдиту стала Інна Іваненко

Головою Ради з відновлення Охматдиту стала Інна Іваненко

Укрінформ
Рада з відновлення Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» обрала голову, нею стала виконавча директорка БФ «Пацієнти України» Інна Іваненко.

Про це повідомив член Ради, начальник відділу з формування політики у сфері програми медичних гарантій та медичного обслуговування Департаменту медичних послуг Міністерства охорони здоровʼя Євгеній Гончар під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Вчора був остаточно сформований склад Ради з відновлення. Він був доповнений представниками громадянського суспільства. Сьогодні було перше засідання, на якому ми були в повному складі.

На першому засіданні було обрано голову Ради з відновлення - Інну Іваненко. Це голова благодійної організації «Пацієнти України»», - сказав Гончар.

Він зазначив, що під час засідання обговорили питання необхідності проведення належним чином технічної експертизи, створення проєктно-кошторисної документації для відновлення нового корпусу "Охматдиту". За його словами, ухвалене рішення щодо вивчення матеріалів, наданих "Охматдитом", у частині вибору організації, яка це робитиме.

"Також обговорене питання необхідності проведення робіт із захисту контуру будівлі нового корпусу Охматдиту у зв'язку з тим, що існують ризики його пошкодження внаслідок погодних умов", - сказав Гончар.

Член Ради, голова правління ПрАТ «Національна енергетична компанія Укренерго» Володимир Кудрицький зазначив, що на наступному тижні члени Ради зустрінуться з представниками організації «Благодійний фонд «Охматдит» – здорове дитинство», щоб обговорити план використання грошей, зібраних на відновлення лікарні.

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров’я затвердило персональний склад Ради з відновлення Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» у складі 15 членів і членкинь.

8 липня Росія здійснила терористичну атаку на дитячу лікарню «Охматдит», внаслідок чого було зруйновано один корпус лікарні, пошкоджено хірургічний та новий корпус Охматдиту.

Після російського терористичного обстрілу безпосередньо на благодійний рахунок НДСЛ "Охматдит" надійшли 312 млн грн пожертв, на рахунок благодійного фонду "Охматдит - здорове дитинство" - 378 млн грн, 320 млн грн було зібрано на платформі UNITED-24. 100 млн грн були виділені урядом з резервного фонду.

Також американський меценат Говард Баффет виділив 11,2 млн доларів, але вони будуть надані необхідним обладнанням. Окремо уряд Литви виділив 1 млн доларів. І уряд Німеччини озвучив про намір виділити 10 млн євро.

19 липня БО "Благодійний фонд "Охматдит" - здорове дитинство" оголосив конкурс про проведення поточного ремонту та внутрішнього опорядження будівлі Сучасного лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ "Охматдит".

Серед 14 учасників за його підсумками була обрана запорізька компанія "Буд-технолоджі". Проєкт "Наші гроші" звернув увагу на те, що пропозиція переможця була дорожча, ніж у інших учасників конкурсу, а також що у компанії немає відповідної техніки для проведення необхідних робіт.

2 серпня міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко заявив, що кошти, зібрані благодійним фондом "Охматдит - здорове дитинство" для відновлення лікарні після російської терористичної атаки, будуть переведені на казначейські рахунки НДСЛ "Охматдит". Їх використання буде контролювати ревізійно-наглядова рада, конкурс на відбудову "Охматдиту" буде проведений через Prozorro.

Читайте також: Персональний склад Ради із відновлення Охматдиту повністю сформований - МОЗ

5 серпня наказом МОЗ затверджено Положення про Раду з контролю здійснення відновлення зруйнованих (пошкоджених) будівель Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" - Раду з відновлення "Охматдиту".

10 серпня були затверджені перші вісім учасників Ради з контролю здійснення відновлення зруйнованих (пошкоджених) будівель Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» МОЗ.

Із 17 серпня виконання обов’язків генерального директора "Охматдиту" тимчасово покладено на Олександра Уріна, який очолює відділення інтенсивної та еферентної терапії гострих інтоксикацій Охматдиту. Володимир Жовнір був відсторонений від виконання обов’язків гендиректора Охматдиту до завершення перевірок Національною поліцією, іншими правоохоронними органами та комісією МОЗ.

 Фото: facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-