В Україні стартував відбір фахівців із супроводу ветеранів - як подати заявку

В Україні стартував відбір фахівців із супроводу ветеранів - як подати заявку

Укрінформ
Очільник Міністерства у справах ветеранів Олександр Порхун оголосив про початок відбору фахівців із супроводу демобілізованих осіб та ветеранів війни.

Про це Порхун повідомив на VII Міжнародному ветеранському форумі "Україна. Ветерани. Єдність", передає кореспондент Укрінформу

«Сьогодні на сайті Міністерства у справах ветеранів відкривається кнопка для подачі заявок на майбутню професію - фахівець із супроводу демобілізованих осіб та ветеранів війни. Протягом двох тижнів будуть набрані кількість заявок, після того проведено навчання на базі Центрів ветеранського розвитку, які відкриваються у вищих навчальних закладах по нашій території країни», - сказав Порхун.

За його словами, фахівці пройдуть навчання і вже на середину вересня роз'їдуться по своїм громадам, де будуть зустрічати військових.

Він зазначив, що вони допомагатимуть членам родин загиблих захисників України за принципом рівний-рівному.

Читайте також: Соціальні служби супроводу ветеранів працюють вже у 35 військових частинах - Жолнович

«Це та людина, до котрої зможуть звернутися ветерани з будь-яких питань. І ми вважаємо, що це дасть величезний результат. Сьогодні Прем'єр-міністр України вже наголошував, що кошти в бюджет закладені, і ми готові до кінця року влаштувати понад 3000 осіб», - сказав Порхун.

Як подати заяву на відбір фахівців із супроводу демобілізованих осіб та ветеранів війни — дивіться тут

Як повідомлялося, реалізація експериментального проєкту щодо запровадження інституту помічника ветерана в системі переходу від військової служби до цивільного життя завершена 31 грудня 2023 року. Замість цього розроблено професійний стандарт “Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-