Патрулі, сапери та оперативні групи: поліція посилює заходи безпеки на День Незалежності

Патрулі, сапери та оперативні групи: поліція посилює заходи безпеки на День Незалежності

Укрінформ
Національна поліція України наразі не має даних про можливі спроби підготовки терактів на День Державного Прапора і День Незалежності України.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував перший заступник начальника Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Анатолій Серединський, відповідаючи на питання, чи мають поліцейські інформацію про можливі спроби підготовки терактів у ці дні, передає кореспондент Укрінформу.

«Такої інформації наразі у нас немає. Але ми готуємося до всіх можливих провокацій, які можуть відбутися у ці дні, розуміючи їхню важливість», - заявив він.

За словами Серединського, Нацполіція посилила заходи безпеки і працює у цілодобовому режимі.

За його даними, НПУ відомо про 500 заходів, які відбуватимуться у п’ятницю, і про близько 300 заходів, які відбуватимуться у суботу.

Читайте також: Росіяни минулої доби вбили чотирьох жителів Донеччини і ще трьох поранили

«Наші патрульні наряди, вибухотехнічні служби, слідчо-оперативні групи, чергові частини, ситуаційні центри працюють, щоб максимально ефективно реагувати на всі повідомлення громадян у період проведення цих заходів. Також поставлено завдання вибухотехнічним підрозділам проводити обстеження окремих місць, де відбуватимуться заходи», - зазначив перший заступник начальника Департаменту превентивної діяльності НПУ.

Він пояснив, що поліція, розуміючи важливість цих дат для кожного українця, почала планування відповідних безпекових заходів набагато раніше - провели зустрічі з організаторами подій, погодили з ними попередню кількість учасників, яка запланована, тощо.

«Також ми оцінювали всі можливі ризики під час проведення таких заходів. Ми маємо розуміння щодо тої необхідної кількості сил і засобів, які потрібні для забезпечення правопорядку та убезпечення наших громадян під час проведення. Тобто станом на сьогодні у НПУ вистачає для цього особового складу», - запевнив Серединський.

Перший заступник начальника Департаменту превентивної діяльності НПУ заявив, що поліція готова реагувати на всі ризики.

Як повідомлялося, у Нацполіції заявили, що готові забезпечити безпеку під час відзначення Дня Незалежності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-