За програмою

За програмою "єОздоровлення" цьогоріч майже ₴77 мільйонів спрямовано на путівки для дітей

Укрінформ
З початку 2024 року 1 924 українські родини отримали кошти на оздоровлення 4 809 дітей за програмою "єОздоровлення", яка реалізується Міністерством соціальної політики України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

"Загальна сума коштів, спрямованих за цей період на вказані потреби, становить близько 76,8 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Міністерство соціальної політики торік запустило експериментальний проєкт "єОздоровлення", в межах якого найбільш вразливі українські родини з дітьми отримали можливість оздоровити свою дитину за державний кошт за принципом “гроші ходять за дитиною”.

Малозабезпечені родини, які виховують дітей з інвалідністю або які є багатодітними, можуть самостійно обрати оздоровчий заклад з-поміж тих, які долучилися до програми. Кошти на оздоровлення і відпочинок дитини держава надасть родині на спеціальну картку — з неї можна розрахуватися виключно за путівку.

Минулого року сума на одну путівку становила 14 165 грн, цьогоріч — 15 890 грн.

Читайте також: Там, де це можливо, діти мають піти в школу офлайн - Президент

Цьогоріч дітей за програмою "єОздоровлення" приймають заклади у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Чернівецькій, Хмельницькій областях та в місті Києві, якщо вони внесені до Державного реєстру майнових об’єктів оздоровлення і відпочинку та мають облаштоване укриття. На відміну від минулого року, тепер заклад не обов’язково має розташовуватися в карпатському регіоні та мати вищу категорію.

Як повідомляв Укрінформ, програму "єОздоровлення" запустили у 2023 році. Торік батьки отримували кошти на картку і самі оплачували путівку в один із визначених закладів у Карпатах. Майже 2000 дітей з малозабезпечених сімей відпочили без навантаження на сімейний бюджет.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-