На кордоні Грузії з Росією застрягли 17 українців - ЗМІ

На кордоні Грузії з Росією застрягли 17 українців - ЗМІ

Укрінформ
У Грузії на контрольно-пропускному пункті "Дар’ялі" на кордоні з Росією застрягли 17 українців через проблеми з документами. Тбілісі заявляє, що чекає від Києва підтвердження їхніх особистостей.

Як передає Укрінформ, про це розповів виданню "Холод" один із українців Олександр Шульгін.

За його даними, частина затриманих на кордоні - колишні ув'язнені, які відбували покарання в російських колоніях. Решту було депортовано російською владою за порушення міграційного режиму.

Олександр Шульгін заявив, що вони всі проживають у підвальному приміщенні, де є кілька кімнат з бетонними стінами без вікон та можливості виходити на вулицю.

Сам Шульгін останні 10 років жив у Росії, у січні 2024 року його затримали та звинуватили у порушенні режиму перебування. За його словами, раніше співробітники поліції ніколи не питали дозволу на роботу.

Читайте також: У Грузії заявили про затримання українця за крадіжку з криптоматів понад $11 тисяч

Шульгін перебуває на КПП із другого серпня. Дехто, за його даними, там уже близько двох місяців, і нікого з початку серпня ще не відпустили. Серед них, як стверджує він, є і хворі на туберкульоз, всі вони живуть в одному приміщенні.

Як повідомляв Укрінформ, це не перший випадок, коли на кордоні Грузії затримують на якийсь час українських громадян, переважно тих, що відбували покарання в місцях позбавлення волі на тимчасово загарбаних Росією територіях та були депортовані до країни-агресорки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-