ДБР направило до суду обвинувальні акти стосовно вісьмох колишніх посадовців-зрадників

ДБР направило до суду обвинувальні акти стосовно вісьмох колишніх посадовців-зрадників

Укрінформ
Державне бюро розслідувань направило до суду обвинувальні акти стосовно вісьмох колишніх посадовців, які перейшли на бік ворога. Іще дев’ятьом особам повідомили про підозру у державній зраді.

Про це інформує пресслужба бюро, передає Укрінформ.

Як зазначається, працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо колишнього начальника Мелітопольського районного управління Головного управління ДСНС у Запорізькій області, який нині працює на загарбників на тимчасово окупованій частині Запорізької області.

Колишній посадовець ДСНС пішов на співпрацю з окупаційною владою на початку широкомасштабного вторгнення. Наразі він очолює незаконно створене загарбниками російське МНС у Запорізькій області.

Фігурант обвинувачується у державній зраді (ч. 2 ст. 111 ККУ).

ДБР завершило досудове розслідування стосовно колишньої працівниці Куп’янської державної податкової інспекції, яка перейшла на бік ворога.

Після захоплення Куп’янська, жінка добровільно погодилася працювати на агресорів у незаконному податковому органі. Пройшовши співбесіду, їй доручили адмініструвати поповнення окупаційного бюджету. Для цього працівники збирали данину у місцевого населення, називаючи це податками.

Після звільнення Куп’янська жінка втекла разом із загарбниками.

Вона обвинувачується у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Також бюро завершило спеціальне досудове розслідування щодо шести правоохоронців з Маріуполя, які почали співпрацювати з окупантами та обійняли посади у так званих структурних підрозділах «МВД ДНР» та СІЗО. Чоловіки обвинувачуються у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Читайте також: СБУ заблокувала агентурну мережу ФСБ, до якої входили ексохоронці Януковича та нацгвардієць

Крім того, ДБР повідомило про підозру колишнім працівникам державних установ «Приморська виправна колонія» та «Мелітопольська установа виконання покарань», що розташовані на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Наразі ДБР повідомило про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 КК України, 5 особам, які зайняли керівні посади в незаконних правоохоронних органах.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України зібрала доказову базу на першого заступника керівника адміністрації президента РФ Сергія Кірієнка та заочно повідомила йому про підозру за сприяння війні проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-