Міндовкілля знизить видатки на утримання парку «Межигір’я»

Міндовкілля знизить видатки на утримання парку «Межигір’я»

Укрінформ
Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець доручив знизити видатки на утримання державного парку-пам’ятки «Межигір’я», оскільки цей об'єкт є фінансово самодостатнім.

Про це Стрілець заявив під час пресбрифінгу в межах офіційного відкриття державного парку-пам’ятки «Межигір’я», передає кореспондент Укрінформу.

«Бюджетом України на цей рік виділено трохи більш як 60 млн грн, щоб цей парк запустився. Зокрема, йдеться про видатки на оформлення майнових прав, видатки на електричну енергію тощо. Я вчора дав доручення значно знизити ці суми на 2025 рік. Тому що за динамікою, яку ми бачимо лише на продажі квитків, можна казати про самодостатність парку», - сказав він.

Очільник Міндовкілля також зауважив, що «Межигір’я» не має стати ярмом, що тягнутиме держбюджет України - навпаки, парк має бути джерелом для наповнення бюджету у вигляді податків.

Читайте також: На Київщині офіційно відкрили державний парк-пам’ятку «Межигір’я»

Водночас Стрілець зауважив, що значна кількість технічних об'єктів, які працювали у парку протягом 10 років, мають проходити ремонт, що потребує значних коштів. Він також запевнив, що міжнародні партнери підтримуватимуть розвиток парку.

Окрім цього, очільник Міндовкілля поінформував, що процес передачі майна «Межигір’я» державі все ще триває.

Як повідомляв Укрінформ, за перші три тижні роботи парк «Межигір’я» заробив 4 млн грн на продажі вхідних квитків. Водночас до державного бюджету парк вже сплатив 7,2 млн грн податків.

Читайте також: У парку «Межигір'я» облаштували чотири локації-укриття - очільник Міндовкілля

У травні 2024 року міжвідомча комісія здійснила роботу з передачі арештованого майна колишньої резиденції експрезидента Віктора Януковича «Межигір’я» до АРМА. У липні завершився один з основних етапів націоналізації «Межигір'я». Відтоді парк офіційно працює для відвідувачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-