На Софійській площі відкрили виставку «Воїни світла», присвячену загиблим нацгвардійцям

На Софійській площі відкрили виставку «Воїни світла», присвячену загиблим нацгвардійцям

Фото
Укрінформ
У Києві на Софійській площі відкрили фотовиставку «Воїни світла», присвячену загиблим військовослужбовцям Національної гвардії України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НГУ

Як зазначається, фотовиставка присвячена захисникам та захисницям із 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» НГУ, батальйону спеціального призначення «Донбас» 18-ї Слов’янської бригади НГУ та 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ, які віддали життя за Україну.

Окрім рідних та побратимів загиблих воїнів на відкритті також були присутні тимчасовий виконувач обов’язків заступника командувача НГУ по роботі з особовим складом полковник Валентин Острижний та тимчасовий виконувач обов’язків директора департаменту персоналу ГУ НГУ полковник Віталій Шум.

Як зазначив виконувач обов’язків міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун, цей проєкт дає можливість киянам та гостям столиці побачити, яку ціну Україна платить за свою незалежність під час цієї російсько-української війни.

Автором, ініціатором та організатором виставки «Воїни світла» є Віра Литвиненко - мама бійця з позивним «Вектор», голова громадської організації «Родин загиблих захисників України «Серце нАЗОВні».

«Те, що ініціатива йде від родичів тих, хто загинув, від цивільного населення, і тих, кому не байдуже, це каже про те, що українське суспільство розуміє важливість нашої боротьби й воно є монолітним. Нас ніколи не здолати, тому що ми єдині», – зазначила керівниця патронатної служби 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» НГУ і 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ Олена Толкачова.

У Києві на Софійській площі відкрили фотовиставку, присвячену загиблим нацгвардійцям / Фото: Національна гвардія України

Своєю чергою полковник Острижний зауважив, що Нацгвардія на постійному зв’язку із сім’ями загиблих захисників України.

«Вшанування пам’яті про воїнів, які віддали своє життя за світле майбутнє України – це наш обов’язок. І ця виставка нагадує суспільству про українських героїв, що ми в боргу перед ними та їхніми родинами», – додав він.

Читайте також: У Львові до десятої річниці Іловайської трагедії відкрили документальну фотовиставку

Такий проєкт вже втретє відбувається у центрі Києва. На виставці «Воїни світла» представлені фото близько 300 бійців із різних підрозділів, а всі світлини для стендів відбирали батьки.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові відкрили виставку «Малюю серцем», на якій представлено 105 картин, створених дружинами і матерями полеглих воїнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-